torstai 23. elokuuta 2012

Kasvoton mies


Betula nana, osa 47

”Ennen poistumistani haluan kuitenkin sanoa muutaman asian”, mustaan kaapuun pukeutunut mies ilmoitti.

Kaikki paikallaolijat olivat hiljaa. Kukaan ei tohtinut estää mustaan kaapuun pukeutunutta miestä sanomasta haluamaansa ja harva heistä olisi siihen edes kyennyt. Adjutantti Väänänen vilkaisi Kristorosaa kysyvästi, mutta rehtori ei tehnyt elettä suuntaan tai toiseen, joten Väänänenkin antoi mustaan kaapuun pukeutuneen miehen puhua.

”Ensinnäkin Kristorosa. En ymmärrä, miksi olet kantavana tullut taistelemaan minua vastaan. Tiedät, että totinen taistelu olisi kohtalokas sinulle muutenkin ja nyt vaaransit vielä sisälläsi odottavat munat. Ehkä toisaalta aavistit, että en henno täysiä otteita sinua kohden käyttää, kun odotat lapsikatrasta”, mustaan kaapuun pukeutunut mies puhui ensimmäisenä Kristorosalle.

Kristorosa kommentoi mustaan kaapuun pukeutuneen miehen puheita vain sylkäisemällä maahan pienen tulipallon, joka jätti maahan mustan nokiläntin. Mustaan kaapuun pukeutunut mies jätti kommentin huomioimatta ja käänsi selkänsä lohikäärmeettä kohden. Mies asteli hitain askelin kohti oppilaiden rykelmää.

”Mihail, sinulle ja demonillesi haluan kertoa, että olette aina tervetulleita minun puolelleni taistelua. Olen varma, että tulemme tekemään yhteistyötä jatkossa”, mustaan kaapuun pukeutunut mies kertoi Mihailille, mikä sai aikaan ihmetteleviä ja epäluuloisia katseita Mihailiin ja erityisesti tämän demoniin.

”Miksi luottaisin tuntemattoman miehen sanaan, kun mies ei edes näytä kasvojaan?” Mihail kysyi tilanteeseen nähden yllättävänkin rauhallisella äänellä mustaan kaapuun pukeutuneelta mieheltä.

”Viisaita sanoja nuorelta mieheltä. Toisaalta et tiedä, mitä haluat nähdä. Olkoon kuitenkin niin, luottamukseni osoituksena saat nähdä mitä huppuni alla on”, mustaan kaapuun pukeutunut mies vastasi.
 
Sitten mustaan kaapuun pukeutunut mies tarttui kaapunsa huppuun ja veti sen päänsä ylitse. Mihail ei kuitenkaan päässyt näkemään miehen kasvoja, sillä miehellä ei kasvoja ollut. Hupun alla ollut pää oli vain tasaisenpyöreän kaulan päässä oleva tasainen pallo, joka muistutti hieman kananmunaa. Päästä ei erottanut edes sitä mihin päin mies katsoi. Miehen rintamasuunnan saattoi erottaa vain siitä mihin suuntaan tämän jalat osoittivat ja siitä, että äsken päätä peittänyt huppu peitti nyt yläselkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti