torstai 23. helmikuuta 2017

Uusi Netronovala



Betula nana, osa 268

Netronovalan rakentaminen jatkui ja kaupungista rakentui valtava järeästi linnoitettu kaupunki, jonka kaltaisia ei maailmassa montaa ollut. Ei varsinkaan ihmisten maailmassa. Myös kaupankäynti lähialueiden kanssa alkoi toimia. Lähiseuduilta virtasi ruokaa ja työntekijöitä kaupunkiin. Pikkuhiljaa Netronovalalle myötämielinen alue Aegyzassa kasvoi, kun kauppa kävi. Myös Karl onnistui tehtävässään ja kaupankäynti Suthcarrin kanssa käynnistyi nopeasti.

Pikkuhiljaa alkoi käydä selväksi, että Atern ei pärjäisi kaupassa Netronovalan kanssa. Atern oli lähes pelkkien maareittien varassa, kun Netronovalan esti pääsyn merelle ja joen alajuoksulle. Tämä ei tosin kääntänyt aternilaisten mielipiteitä yhtään myötämielisemmäksi netronovalaisia kohtaan.

Hans oli myös ehtinyt pohtia pitkään ja rauhassa Mihailin ehdotusta, että hän nousisi isänsä tilalle elävien joukkojen johtoon. Hans oli päättänyt, että ottaisi haasteen vastaan.

”Sinusta tulee hyvä johtaja, vähintään yhtä hyvä kuin isästäsi”, Mihail sanoi.

”Siihen on vielä aika paljon matkaa”, Hans sanoi.

”Mutta pääset sinne aivan varmasti”, Mihail sanoi.

”Katsotaan nyt”, Hans sanoi.

”Sinun täytyy opetella kunnianhimoa. Luulen, että sinulla on jo paremmat edellytykset armeijan johtamiseen kuin isälläsi oli. Sinulla on ollut huomattavasti pehmeämpi lasku tehtävään kuin isälläsi, joka toimi suurimman osan elämästään tilanhoitajana”, Mihail sanoi.

”Niin, mutta hänellä on johtamiskokemusta paljon pidemmältä ajalta. Minä en ole niin hyvä johtamaan ihmisiä kuin mitä hän on”, Hans sanoi.

”Mutta olet paljon parempi kuin isäsi oli sinun ikäisenä”, Mihail sanoi.

”Toivottavasti”, Hans sanoi.

Mihail hymyili Hansille rohkaisevasti. Sitten hänen ilmeensä muuttui synkemmäksi ja hän kääntyi ikkunan puoleen katsomaan pikkuhiljaa valmistuvaa kaupunkiaan.

”Tarvitsen sinua enemmän kuin uskotkaan”, Mihail sanoi.

”Yritän täyttää odotuksenne armeijan johdossa”, Hans sanoi.

”En tarkoittanut vain sitä, tarvitsen sinua muuhunkin”, Mihail sanoi.

Hans epäröi kysyä.

”Mitä tarkoitat?” Hans kysyi.

”Tarvitsen sinua olemaan se johtaja, jota minä en ehkä kohta enää voi olla kaikille”, Mihail vastasi.

”Siinä sinä et tarvitse apua. Olet hyvä johtaja kaikille kansalaisillemme. Pidät hyvää huolta kaikista ja puolustat koko kansaa loppuun saakka”, Hans sanoi.

”Puolustan ehkä loppuun saakka, mutta se ei tee minusta hyvää johtajaa. Haluan, että sinä otat myös isäsi paikan ensimmäisenä neuvonantajanani. Tarvitsen jonkun, joka on elävien suuntaan johtohahmo”, Mihail sanoi.

Hans nyökkäsi. Hän toivoi sydämestään, että pystyi täyttämään ruhtinaansa odotukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti