torstai 2. helmikuuta 2017

Aegyzan kohtalo III



Betula nana, osa 265

Neuvonantajien kokouksen jälkeen Karl ja Hans puivat mahdollisia suuntia Aegyzan tilanteen etenemisessä.

”Olemme sodassa, tahdoimme tai emme”, Hans sanoi.

”Mutta voimme tehdä kaikkemme, että olisimme siinä mahdollisimman vähän. Mikään ei ole niin turhaa kuin sotiminen vain sotimisen vuoksi”, Karl sanoi.

”Mihail on kuitenkin siinä oikeassa, että tarvitsemme koko Aegyzan, tai enemmänkin, jos haluamme puolustautua ulkopuolista hyökkäystä vastaan”, Hans sanoi.

”Sellaista valtakuntaa emme pysty rakentamaan, joka olisi valloittamaton. Ei kukaan pysty. Meidän on parempi olla olematta liian suuri uhka Suurelle keisarikunnalle. Jos he kokevat meidät uhkana, joka pitää tuhota, meillä ei ole mitään mahdollisuutta puolustautua”, Karl sanoi.

”Saamme kasvaa aika nopeasti suureksi uhaksi, että Suuri keisarikunta pitäisi meitä merkityksellisempänä vihollisena kuin Imperiumia”, Hans sanoi.

”Burgtunissa ei ole väliä sillä, mikä vihollinen on oikeasti merkityksellisin. Tärkeämpää on politiikka ja mielikuvat. Pelkään, että olemme riittävän pelottava ja riittävän helposti voitettavissa oleva vihollinen. Huhut kuolleista sotilaista varmasti kantautuvat Suureen keisarikuntaan saakka ja lopulta myös heidän pääkaupunkiinsa”, Karl sanoi.

Hans hiljentyi ja yritti pohtia ratkaisua.

”Meidän pitää pystyä vaikuttamaan Suureen keisarikuntaan jotenkin sen sisältä”, Hans sanoi.

”Miten aiot tehdä sen?” Karl kysyi.

”Lähettiläillä, samoin kuin Aegyzan osien kanssa”, Hans vastasi.

Karl naurahti.

”En usko, että Burgtunissa ollaan kiinnostuneita meidän lähettiläistä”, Karl sanoi.

”Siellä ei varmasti oltaisikaan. Minä en kuitenkaan sinne lähettäisi ensimmäistä lähettilästä. Suthenden kuningaskunta on meitä lähin osa keisarikuntaa ja täältä on perinteisesti käyty paljon kauppaa heidän kanssaan. Jos onnistumme luomaa hyvät suhteet sinne, niin voimme onnistua samaan aikaan kahdella rintamalla. Nostamme asemaamme Aegyzan sisällä ja luomme itsellemme äänen Suuren keisarikunnan sisälle”, Hans sanoi.

”Tuo kuulostaa kyllä järkevältä ajatukselta”, Karl sanoi.

”Meidän pitää vain ehdottaa Mihailille, että lähetämme lähettiläitä myös Suthcarriin”, Hans sanoi.

”Saat kunnian tehdä sen itse”, Karl sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti