lauantai 22. huhtikuuta 2017

Nyt luettavana: Taivas + Helvetti Vol. 2 – Ilman toista ei ole toisen menestystä



On monellakin tapaa yllättävää, että en ole aiemmin lukenut Taivas + Helvetti -kirjoja. Tämä oli ajatukseni, kun aloin lukemaan Karo Hämäläisen ja Miika Mäkeläisen Taivas + Helvetti Vol. 2 – Ilman toista ei ole toisen menestystä -kirjaa yrittäjyyskurssille tehtävää kirjoitustehtävää varten. Samalla myös tiesin, että loputkin Taivas + Helvetti -kirjat pitää päästä lukemaan ennemmin tai myöhemmin.

Minulla on oma yritys Magnartus ja olen muutenkin kiinnostunut yrittäjyydestä. Erilaiset yrittäjyystarinat koen yleensä erittäin inspiroivina, oli kyse alasta kuin alasta. Olen tällaisia tarinoita lukenut ja päässyt kuuntelemaan erilaisissa tapahtumissa sekä useilla aihetta sivuavilla yliopiston kursseilla. Tämän vuoksi on omasta mielestäni hieman erikoista, että en ole näitä kirjoja lukenut. Luen kuitenkin kohtuullisen paljon kirjoja ja erityisen paljon tietokirjoja. Joskus sitä vain tulee jättäneeksi väliin vähän liiankin itsestään selviä kirjoja.


Kirja koostuu käytännössä yksinomaan erilaisista yrittäjyystarinoista. Tarkoituskaan ei ole tarjota mitään suoria opetuksia tai malleja toimia. Tarkoitus on vain kertoa yksilöiden erilaisia tarinoita yrittäjyydestä, siitä miten heistä on tullut yrittäjiä tai miten yritystoiminta on edennyt ja muuttunut vuosien aikana. Ja sitähän yrittäjyys hyvin pitkälle on: erilaisia reittejä ja toimintatapoja asioiden tekemiseen. Tarinoista voi kuitenkin ottaa oppia erilaisista virheistä sekä löytää uusia näkökulmia asioihin. Ennen kaikkea tarinoista voi kuitenkin saada inspiraatiota on idean toteuttamiseen, ryhtyi sitten yrittäjäksi tai ei.

Tarinoista parhaiten jäivät mieleen ne, joissa on lähdetty kurkottamaan pisimmälle ja vähän ehkä liiankin korkealle. Tällaisia ovat esimerkiksi Mika Anttosen ja ST1:n sekä Sampo Kaulasen ja Jounin Kaupan tarinat. Nämä tarinat ovat hyvä muistutus siitä, että tavoitteet kannattaa asettaa mieluummin hieman liian suuriksi kuin pieniksi. Ei siksi, että tavoitteiden saavuttaminen olisi helppoa vaan siksi, että korkealentoista tavoitetta tavoitellessa pääsee paljon korkeammalle kuin helpolta tai etukäteen realistiselta tuntuvaa tavoitetta tavoitellessa.

Jos siis olet kiinnostunut lukemaan inspiroivia tarinoita yrittäjyydestä, niin voin lämpimästi suositella Taivas + Helvetti Vol. 2 -kirjaa. Minulla on myös hyvin vahva oletus siitä, että sarjan muutkin kirjat ovat vähintään yhtä inspiroivia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti