torstai 8. kesäkuuta 2017

Kaksi Netronovalaa




Betula nana, osa 281

Kuoleman eliksiirin ansiosta ongelmat elävienkuolleiden kanssa oli ohitettu ainakin toistaiseksi. Ongelmat elävien ja elävienkuolleiden välillä eivät sen sijaan olleet kadonneet minnekään. Pikemminkin päinvastoin. Kaksi ryhmää erkaantui toisistaan päivä päivältä vain enemmän ja lopulta lähes ainoa kanssakäyminen elävien ja elävienkuolleiden tapahtui Nils Tammen seuraajien kautta. Näitäkin muut elävät karttoivat.

Mihail oli kehitykseen tyytymätön. Hän ei kuitenkaan keksinyt keinoja tilanteen parantamiseen. Hän myös tiesi, etteivät hänen alaisensa olleet kiinnostuneita tilanteen parantamiseen, sillä ryhmät halveksivat toisiaan. Tärkeintä oli kuitenkin se, ettei ryhmien välille syntynyt konflikteja, vaikka kanssakäyminen jäikin vähäiseksi.

Joen rannassa olevasta kaupungista muodostui siis elävien kaupunki ja aavikon puolella olevasta nekropolista ja erityisesti suuresta pyramidista muodostui elävienkuolleiden kaupunki. Kaupungit yhdistettiin toisiinsa kahden muurin rajaamalla alueella ja myös nekropolin ympärille rakennettiin muuri. Uudesta Netronovalasta rakentui valtava kahden kaupungin linnoitus.

Mihail seisoi kahden kaupungin väliin jäävän alueen keskellä. Muurien ympäröimällä alueella ei ollut muuta kuin kahden alueen väliä kulkeva tie ja hiekkaa.

”Miksi halusit tulla tänne?” Emily kysyi.

”Halusin tuntea sen kuilun, joka erottaa kahta kansaani”, Mihail vastasi.

Mihail katsoi ensin joen puoleista kaupunginmuuria ja sitten nekropolin puoleista kaupunginmuuria. Muurit olivat korkeita. Se teki hänet surulliseksi.

Emily istuutui hiekalle ja katseli joelle päin.

”Ehkä se on luonnollista”, Emily sanoi.

”Niin. Ehkä”, Mihail sanoi.

Mihail istuutui Emilyn viereen ja painoi päänsä tämän olkapäälle lepäämään.

”Toivoisin vain, että voisin yhdistää ihmisiä enkä jakaa heitä”, Mihail sanoi.

”Se olisi varmasti paljon mukavampaa”, Emily sanoi.

Emilyn ääni ei kuulostanut siltä, että hän oikeasti toivoisi Mihailin voivan yhdistää näitä kahta ryhmittymää. Mihail toivoi, että Emily pystyisi olemaan hänen tukenaan tässä asiassa. Emilyn mielipide oli kuitenkin ollut varsin selkeä alusta lähtien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti