lauantai 10. helmikuuta 2018

Neljä suosikkia: tammikuu 2018



Alkuvuoden suosikkien listausta seuraa. Tammikuun 2018 suosikkini olivat siis: käveleminen, Synkin hetki -elokuva, työpäiväkirjan kirjoittaminen sekä lukeminen. Ja seuraavaksi kerron miksi.

Kiitos uudenvuodenlupaukseni, josta voi lukea täältä blogini tekstistä Uudenvuodenlupaus, olen tänä vuonna kävellyt aika paljon. Pidän kävelemisestä, joten uudenvuodenlupauksen täyttäminen on ollut hyvinkin miellyttävää puuhaa. 10 000 askelta myös tulee yllättävän nopeasti täyteen. Päiväkeskiarvo onkin asettunut päivätavoitetta selvästi korkeammalle tasolle. Päätin nostaa kävelemisen kuukauden neljän suosikin joukkoon sen vuoksi, että aiempaa runsaammasta kävelemisestä on tullut niin hyvä olo itselleni. Enemmän liikuntaa on selvästi myös enemmän hyvää oloa.

Tämä Nokian kello mittaa askelmääriäni.

Joe Wrightin ohjaama Synkin hetki oli yksi ajatuksia herättävimpiä elokuvakokemuksia pitkään aikaan. Elokuva kertoo Gary Oldmanin (jolle veikkaan roolista Oscaria) näyttelemästä Winston Churchillistä tämän pääministerikauden alussa toisen maailmansodan aikana ja Iso-Britannian synkimmästä hetkestä sodan aikana, kun Saksan sotakoneisto näyttää täysin ylivoimaiselta. Sotatantereen sijasta elokuvan polttopiste on poliittisessa taistelussa, jota käytiin Lontoossa. Elokuva herätti kiinnostuksen lukea tarkemmin erityisesti Iso-Britannian historiaan tarkemmin, mutta myös muuten politiikan historiaa. Samalla elokuva herätti myös uudelleen omaa kiinnostustani politiikan tekoa kohtaan. Koskaanhan ei pidä sanoa ei koskaan.

Synkimmän hetken liput. Asuntoni ilmoitustaululta löytyvistä leffalipuisto voisi kyllä kohta kirjoittaa oman bloggauksensa.

Minulla on kaksi päiväkirjaa. Fyysistä päiväkirjaa kutsun ihan vain päiväkirjaksi tai tavalliseksi päiväkirjaksi. Sen lisäksi minulla on tietokoneellani tekstiasiakirjana työpäiväkirja. Viimeisten vuosien aikana olen kirjoittanut kumpaakin hieman laiskasti enkä ole koskaan pitänyt mitään kovin tarkkaa rajaa näiden kahden päiväkirjan välillä siitä, mitä niihin kumpaakin kirjoitan. Samoja asioita voi siis olla molemmissa. Työpäiväkirjassa pyrin kuitenkin siihen, että kirjoita pääasiassa työntekoon liittyviä asioita. Toki nykyisessä elämäntilanteessa opiskelijana se tarkoittaa myös sitä, että kirjoitan paljon opintoihin liittyviä asioita. Nostin työpäiväkirjan neljän suosikin joukkoon sen vuoksi, että olen tänä keväänä kirjoittanut sitä erityisen paljon. Toivon, että tahti jatkuu läpi vuoden. Siten ehkä päiväkirjamerkinnöistä voi olla myöhemminkin jotakin hyötyä.

Kirjava käsikirja kestävään kehitykseen.

Neljänneksi asiaksi tammikuun suosikkilistalle nostin lukemisen, jossa olen taas hieman enemmän aktivoitunut. Tammikuun aikana sain luettua loppuun kolme kirjaa, joista myös kirjoitin tänne blogiin omat tekstit jokaisesta: Stop Motion: Craft Skills for Model Animation, Pelastakaa puolueet! sekä Minä, Mauri Kunnas. Myös Kirjavaa käsikirjaa kestävään kehitykseen aloin lukemaan jo tammikuun puolella. Olen aina halunnut lukea enemmän ja nyt olen pikkuhiljaa pääsemässä sellaiselle tasolle, johon alan olla itse tyytyväinen. Toki aina voisi lukea enemmän, mutta valitettavasti elämässä joutuu tekemään muutakin.

Pelastakaa puolueet!

Näiden tammikuun neljän suosikin joukkoon eivät mahtuneet seuraavat asia: muistikirjaan piirtäminen, Summer Wars -elokuva sekä lumi ja lumilinnan teko.

Bonuksena Summer Wars -kuva, niin ei ihan pelkillä vanhoilla kuvilla mennä. Varsin mainio elokuva siis tämäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti