keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Örkki


Kirjoitin tekstissäni Minne katosivat kirjeet ja päiväkirjat? siitä, miten nykyajan digitaalinen viestitteli on kovasti uhkaamassa kadota. Hieman tähän liittyen olen jo jonkin aikaa pikkuhiljaa työstänyt kirjaa, joka koostuu pelkästään kahden henkilön välisestä viestittelystä. Tuon kirjan työnimi on Örkki. Nimi tulee siitä, että olen menossa työnimissäni ö-kirjaimessa. Seuraavaksi täytynee keksiä projekteille jokin uusi työnimeämiskäytäntö, kun kirjaimet loppuvat kesken.

Yksi motiivi kirjan kirjoittamiseen on tallentaa jollakin tapaa sitä viestintätapaa, jota pikaviestinsovelluksissa käytetään. Toki olen jonkin verran tuota tapaa muokannut kirjaa varten. Ainakin omaan viestintätapaan erona on kuvien puute. Niitä tulee viljeltyä aika paljon. Kirjasta löytyy siis pelkkää tekstiä. Muutenkin viestintätyyli on ehkä lähempänä sitä, mitä viestittely oli vuosina 2016–2017. Kirja tosin myös sijoittuu pääosin vuoteen 2017, joten tämä on siinä mielessä ihan luonnollista.

Tämä projekti on vielä suhteellisen alkutekijöissään, joten saa nähdä millaiseksi se lopulta muodostuu. Tämäkin kirjan kohdalla voin kuitenkin jo nyt sanoa, ettei se ole yhtään sellainen kuin aikaisemmin kirjoittamani tekstit. Nyt tuo toteamus taitaa pitää paikkansa enemmän kuin aikaisemmilla kerroilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti