torstai 19. joulukuuta 2019

Gyllenlaes II

Betula pubescens, osa 91

Kapteenien johdolla etujoukko katkaisi kaikki yhteyden Gyllenburhiin ja sen vierellä olevaan kaivosalueeseen. Alue oli pääasiassa tasankoa, mutta vuorten juuressa oli myös muutama sola, joihin kapteenit asettivat vartion. Netronovalaiset eivät juurikaan kohdanneet vastarintaa keisarikuntalaisten suunnalta. Keisarikuntalaiset katsoivat parhaaksi vain odottaa keisarikunnan armeijoiden saapumista ja antaa netronovalaisten väsyttää itsensä piirityksellä. Kaupunkilaisten ei kannattanutkaan yrittää taistella yksin, sillä kuolleiden armeija oli iso ja jo taisteluissa kokenut.

Toinen syy gyllenburhilaisten taktiikkaan olivat kaivoskaupungin muurit, jotka olivat korkeat ja se seikka, ettei netronovalaisilla ei juurikaan ollut piirityskalustoa. Kaivoksen ja kaupungin tarpeet olivat myös kuluttaneet lähes kaiken puun lähistöltä, joten piirityskaluston rakentamiseen tarvittavien materiaalien hankkiminen tulisi olemaan työlästä. Puun etsimiseksi kapteenit lähettivät ympäristöön tiedustelijoita, mutta lähistöltä löytyi vain yksittäisiä puita sieltä täältä sekä joitakin hedelmäpuutarhoja. Suurien piirityslaitteiden rakentaminen vaati siis puun tuomista kaukaa kaupungista. Siihen netronovalaisilla ei ollut juurikaan aikaa.

”Tulee olemaan työlästä hankkia riittävästi puuta edes soihtuja ja nuotioita varten. Puhumattakaan siitä, jos haluamme rakentaa jotakin itsemme puolustamiseksi tai hyökkäyksen tuoksi”, Tom sanoi.

”Ainoa mahdollisuus on lähettää miehiä hakemaan puuta kauempana olevista metsistä. Puolustusvarustuksia voi onneksi rakentaa myös maasta ja kivestä. Niitä molempia täällä riittää”, Venir sanoi.

”Kaivaminen ja kivien kantaminen nekin vievät aikaa. Ja eivät tuo kaupungin valloitusta yhtään lähemmäksi”, Tom sanoi.

”Meidänhän on tarkoituskin jäädä tänne, joten ajankäytössä ei kannata säästellä”, Venir sanoi.

”Kunhan vain ehtisimme valloittaa kaupungin ennen keisarikunnan armeijoiden saapumista”, Tom sanoi.

”Niin. Aika ei ole puolellamme”, Venir sanoi.

Pääjoukkoa odotellessa etujoukko ryhtyi rakentamaan pieniä puolustusvarustuksia Gyllenburhista pois johtavien teiden hallussa pitämiseksi. Teiden molemmin puolin rakennettiin pienet varustukset ja tie suljettiin raskailla puomeilla, joihin he käyttivät järeimpiä puita, joita olivat löytäneet. Paljoakaan puomit eivät estäisi hyökkäystä, mutta ainakaan kukaan ei voisi suoraan ratsastaa tietä pitkin kaupunkiin. Itse varustukset sen sijaan kohosivat jo parissa päivässä ympäröivän tasangon yläpuolelle ja antoivat heti pienen etulyöntiaseman puolustajille. Vaikutusta lisättiin kaivamalla varustusten eteen ojat. Ojista kaivettu maa käytettiin varustusten rakennusaineena.

”Ei tämä paljoa ole, mutta parempi kuin ei mitään”, Tom sanoi.

”Toivottavasti kenraali on samaa mieltä”, Venir sanoi.

”Hän päässee pian kertomaan mielipiteensä”, Tom sanoi.

”Kunhan pääjoukko nyt ehtii tänne”, Venir sanoi

Kapteenit saivat odottaa kenraalia vielä seuraavaan päivään asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti