keskiviikko 8. tammikuuta 2020

600.

Jo otsikkokin sen kertoo eli tämä teksti on tämän blogin 600. kirjoitus. 600 on jo melko iso lukema. Vuosissa se on ero nykypäivän ja renessanssin välillä. Siihen väliin mahtuu monia erilaisia tapahtumia ja samoin 600 tekstiin mahtuu monia erilaisia tekstejä.

Tosin, kun käyn läpi, mitä tekstejä olen viime aikoina blogiin kirjoittanut, niin niissä on havaittavissa pienimuotoista yksipuolisuutta. Mikäli laskin oikein, niin viime vuoden aikana julkaisin täällä blogissa kolme tekstiä, jotka eivät olleet Betula pubescens -jatkokertomusta. Koko vuoden aikana tekstejä tuli 53 kappaletta, joten julkaisusuhde on aika vahvasti jatkokertomuksen puolella. Toki kirjoitan jatkokertomusta joka viikolle, joten niistä tulee joka tapauksessa varsin iso osuus vuoden teksteistä. Tälle puolelle vaakakuppia ei siis mahda paljoa mitään, jos tavoitteena on edelleen kirjoittaa jatkokertomusta joka viikolle.


Sen sijaan haluaisinkin kirjoittaa enemmän ja muutakin kuin vain jatkokertomusta. Viime aikoina en ole kirjoittanut niin paljoa kuin tahtoisin (tai, noh, en varmaan koskaan ole kirjoittanut niin paljon kuin haluaisin, jos tarkemmin mietin). Osaksi tämä johtunee siitä, että vuorokaudessa on rajattu määrä tunteja ja kaikkea ei vain ehdi tekemään. Osaksi myös ihan siitä, että ei ole vain ryhtynyt kirjoittamaan. Jotakin olen toki kirjoittanut jatkokertomuksen ulkopuolella, mutta en mitään blogiin laitettavaa.

Halusin siis asettaa tavoitteeksi kirjoittaa enemmän ja erityisesti kirjoittaa tänne blogiin enemmän. Se vaatinee hieman oman ajankäytön suunnittelua ja tehokkaampaa käyttöä, kun haluaisin myös muita harrastusasioita tehdä enemmän. Mallailua ja piirtämistä en nimittäin haluaisi jättää myöskään paitsioon. Ja niistähän voi tietysti myös saada sisältöä tänne blogiin.

Mutta koitan myös olla ottamatta sen suurempia paineita tästä asiasta. Tämä blogi on kuitenkin olemassa sitä varten, että pidän kirjoittamisesta. Ei sitä siksi pidä liian vakavasti ottaa, jos sisältönä on pääasiassa lähinnä itseäni varten kirjoittamaani jatkokertomusta. Pitää tehdä niin kuin itsestä tuntuu sopivalta ja mihin löytyy aikaa ja innostusta.

Näillä ajatuksilla kerryttämään seuraavaa satasta täyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti