torstai 21. toukokuuta 2020

Piiritys VIII

Betula pubescens, osa 113

Soihdun valossa kapteenit Cranfot ja Suomas odottivat kärsimättöminä tietoa siitä, mikä portti kapteeni Kallaksen osaston kohteena oli. Lepattava valo sai heidät näyttämään väsyneiltä. Ja väsyneitä kapteenit olivat. Aika kului ja yön kosteus pureutui vaatteiden läpi.

”Kylmä yö”, Tom sanoi.

”Ehkä se on sopivaa”, Solkar sanoi.

”Ehkäpä, mutta tarvitsisimme muutakin kuin soihdun lämmittämään. Jäseneni liikkuvat hitaasti”, Tom sanoi.

”Ne notkistuvat, kun taistelu alkaa”, Solkar sanoi.

Cranfot hymähti.

”Niin, varmasti”, Tom sanoi.

Lopulta kapteenit näkivät lähetin ratsastavan heidän luokseen. Lähetti ei laskeutunut satulasta kertoakseen asiaansa, vaan sanoi sen heti.

”Arvon kapteenit, alakaupungin portti on auki ja hyökkäys on alkanut”, lähetti sanoi.

”Kiitos, olemme ehtineet jo odottaa tietoa”, Tom sanoi.

Lähellä oleva sotilas toi kapteeni Cranfotille hevosen. Sotilaalla oli ollut käsky tuoda kapteenille hevonen heti, kun lähetti tuli paikalle. Cranfot nousi ratsaille. Kapteenit olivat sopineet kenraalin kanssa, että Cranfot johtaisi hyökkäystä porteista sisään ja kenraali ja kapteeni Suomas johtaisivat piiritystä kaupungin ulkopuolella.

”Onnea matkaan”, Solkar sanoi.

”Samoin sinulle. Nähdään kaupungilla”, Tom sanoi.

”Nähdään kaupungilla”, Solkar sanoi.

Cranfot varmisti nopealla silmäyksellä, että hevosen mukana oli kaikki hänen varusteensa. Sitten hän käänsi hevosen lähetin hevosen vierelle.

”Herra kapteeni, oletteko valmiit?” Lähetti kysyi.

Kapteeni Cranfot nyökkäsi lähetille ja he lähtivät ratsastamaan täyttä laukkaa kohti alakaupungin porttia ja taistelua. Kapteeni Suomas katsoi heidän katoavan pimeyteen.

”Herra kapteeni, oletteko valmiit?” Sotilas kysyi.

”Mihin?” Solkar kysyi.

Sotilas ei ollut ihan varma pitäisikö hänen vastata kapteenin kysymykseen.

”Taisteluun, herra kapteeni”, sotilas vastasi.

Suomas käänsi katseensa pimeydestä sotilaaseen.

”Niin, aivan. Olen. Lähetä viesti kaikille muille porteille, kuin alakaupungin portille, että hyökkäys on alkanut. Meidän täytyy sitoa mahdollisimman paljon puolustajia taisteluun ja samalla varmistaa, että hyökkäys alakaupungin portista on mahdollisimman helppo”, Solkar sanoi.

”Kyllä, herra kapteeni”, sotilas sanoi.

Sotilas lähti lähettämään viestiä eteenpäin. Suomas teki vielä vilkaisun kohti pimeyttä, jonne kapteeni Cranfot oli kadonnut. Sitten hänkin suuntasi kohti taistelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti