keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Viisi vuotta Magnartusta

 Viime viikon torstaina eli 3.9. tuli täyteen viisi vuotta yritykseni Magnartuksen perustamisesta. Olen syyskuun kolmatta päivää käyttänyt yrityksen syntymäpäivänä tai Magnartus-päivänä, koska sille päivälle on merkitty yrityksen y-tunnuksen antaminen. Tätä päivää olen ajatellut käyttää myös jatkossa, vaikka yritysmuoto joskus vaihtuisikin.

Koska yrityksellä on ikää viisi vuotta, niin olen myös itse ollut yrittäjä viisi vuotta. Sikäli kyllä vierastan tittelin käyttöä, koska yrityksen toiminta on varsin pienimuotoista ja en toimeentuloani saa yrityksestä. Taiteilija olisi ehkä osuvampi nimitys.

Magnartukseen liittyen minulla on ollut ja on edelleen hyvin monenlaisia haaveita ja suunnitelmia. Iso osa, jopa suurin osa, niistä ei ole toteutunut. Osa suunnitelmista on kaatunut siihen, etteivät ne ole olleet realistisia. Osa taas siihen, ettei niiden vaatimat asiat ole toteutuneet. Osa myös siihen, ettei minulla ole ollut aina mahdollista käyttää yrityksen toimintaan niin paljon aikaa kuin suunnitelmien toteutuminen olisi vaatinut. Näistä suunnitelmista ja ajatuksista osa on vain jäänyt odottamaan hetkeä, jolloin toteutus olisi mahdollista. Jotkut suunnitelmat ovat myös vanhentuneet, kun omat ajatukset ovat suuntautuneet jo toiseen suuntaan ennen suunnitelmien toteutumista.

 


 

Vaikka kaikki suunnitelmat eivät ole toteutuneet ja yrityksen toiminta on jäänyt pieneksi, niin silti viidessä vuodessa on ehtinyt oppia paljon. Yksi isoimpia oppeja on se, että suunnitelmat hyvin harvoin toteutuvat niin kuin on ajatellut etukäteen. Siksi täytyy olla valmis elämään epävarmuuden ja keskeneräisyyden kanssa sekä olla valmis muuttamaan suunnitelmia.

Sen olen myös oppinut, että rajallisen ajan kanssa on tärkeää osata keskittyä olennaisiin asioihin. Jokaiseen suuntaan rönsyily taas vie aikaa olennaiselta ja siltä, mitä oikeasti haluaisi olla tekemässä. Tämäkin on muuttanut suunnitelmia, kun olen keskittynyt miettimään enemmän sitä reittiä, joka keskittyisi niihin olennaisiin asioihin, joita haluan ensisijaisesti tehdä. Rönsyille on aikaa myöhemminkin tai ne voi jättää kokonaan tekemättä.

Tällaisilla ajatuksilla kohti seuraavaa viittä vuotta Magnartuksen tarinaa eteenpäin. Uusiakin asioita on tekeillä, mutta niistä sitten omalla ajallaan. Sitä ennen keskittyä niiden olennaisimpien asioiden tunnistamiseen ja toteuttamiseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti