torstai 20. toukokuuta 2021

Hyökkäys päälinnaan VI

 Betula pubescens, osa 165

Kallaksen, Saesteorran ja Burhleon yhteisvoimatkaan eivät riittäneet kivioven osien liikuttamiseen. Sotilaita tuli kuitenkin koko ajan lisää tunnelissa ja pian koossa oli varmasti riittävästi voimaa, jotta kappaleet saataisiin varmasti liikkeelle.

”Täytyy vain varoa sitä, ettei oviaukko romahda, kun vedämme osat sen läpi. Muuten saatamme saada vielä sen romahtaneen tunnelinkin ratkottavaksi”, Martin sanoi.

”Valitaan se osa vedettäväksi, joka on helpoiten tulossa tähän suuntaan, ja vedetään se pois. Muut kappaleet saattavat lähteä sitten helpommin liikkeelle ja saamme ne työnnettyö oviaukosta läpi”, Jeanne sanoi.

”Voit sitten etsiä meille sopivan kohteen”, Martin sanoi.

Burhleo väisti oviaukolta ja antoi tietä aliupseerille. Seasteorra astui oviaukolle ja kumartui kokeilemaan kappaleita. Yksi niistä näytti siltä, että olisi lähdössä oviaukosta heidän suuntaansa.

”Minä vetäisin tätä”, Jeanne sanoi.

”Vetäkäämme siis sitä ja toivokaamme parasta”, Martin sanoi.

Yksi sotilaista kävi ojentamassa Saesteorralle köyden ja tämän sitoi sen kivikappaleen ympärille. Saesteorra, Kallas ja Burhleo sekä heidän takanaan olevat sotilaat ottivat köydestä kiinni.

”Valmiina”, Jeanne sanoi.

Saesteorra katsoi taakseen ja varmisti, että kaikki olivat valmiita vetämään.

”Vetäkää”, Jaenne sanoi.

He vetivät.

Aluksi tuntui, ettei vetäminen auttanut eikä oven kappale liikkunut. Hetken vetämisen jälkeen kappale kuitenkin liikahti. Ja sitten se luiskahti paikoiltaan.

Kun ensimmäinen kivi oli irti, kaksi muuta rysähtivät sen perässä irti oviaukosta. Vetäjillä meni hetki toipua ja sitten he odottivat hiljaa, että kestäisikö oviaukko. Se kesti.

”Tässähän kävi paremmin kuin uskalsin toivoakaan”, Martin sanoi.

”Nyt siis kohti linnaa”, Venir sanoi.

He vetivät kaksi muuta kappaletta pois oviaukosta ja Burhleo lähti taas johdattamaan joukkoa eteenpäin. Oviaukon takana olevasta huoneesta lähtivät portaat ylös kohti linnaa.

”Miten syvällä olemme?” Jeanne kysyi.

”Luulen, että jossakin linnan tyrmienkin alapuolella. Meillä on edessämme pitkä nousu”, Martin vastasi.

He lähtivät nousemaan kierreportaita ylöspäin. He etenivät niin hiljaa ja varovaisesti kuin läpimärissä varusteissa oli mahdollista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti