torstai 22. heinäkuuta 2021

Päälinnan portti

 Betula pubescens, osa 174

Kapteeni Kallaksen ja Burhleon johtama osasto suuntasi kohti lähempää porttirakennuksen puolikasta ja ensimmäistä ketjua. Heidän oli oltava nopeita ja pyrittävä siihen, etteivät gyllenburhilaiset arvaisi heidän tarkoitusta.

”Mihin suuntaan?” Venir kysyi.

”Tänne”, Martin sanoi.

Kallas johdatti osaston Burhleon osoittamaan suuntaan. Gyllenburhilaisia oli paljon. Portti oli vahvasti miehitetty, vaikka netronovalalaisten päähyökkäys ei vielä kohdistunut sitä vasten eikä porttia oltu vielä yritettykään murtaa. Gyllenburhilaiset kuitenkin tiesivät tämän tulevan ennemmin tai myöhemmin, joten he olivat jo valmiina. He eivät kuitenkaan olleet valmistautuneet hyökkäykseen linnan sisäpuolelta. Yllätysedusta huolimatta Kallaksen ja Burhleon johtama osasto kohtasi yhä kovempaa vastarintaa.

”Kuinka pitkä matka vielä?” Venir kysyi.

”Ei enää paljoa”, Martin vastasi.

Burhleo vilkaisi Kallasta.

”Näytät huolestuneelta”, Martin sanoi.

”Jos meillä on näin vaikeaa, Saesteorralla on varmasti vielä paljon vaikeampaa, koska hänen osastonsa on paljon pienempi”, Venir sanoi.

”Kyllä hän pärjää”, Martin sanoi.

”Mutta olen silti huolissani”, Venir sanoi.

”Huolehdi ensin meidät ketjun luokse”, Martin sanoi.

He taistelivat tiensä läpi gyllenburhilaisten ja lopulta pääsivät huoneeseen, jossa ketju oli. Huoneessa olevat gyllenburhilaiset ymmärsivät nopeasti heidän aikeensa ja muiden hidastaessa hyökkäystä yksi meni katkaisemaan portin avaavaa ketjua.

”Estäkää häntä katkaisemasta ketjua”, Martin sanoi.

Burhleon miehet hyökkäsivät kohti ketjua katkaisevaa gyllenburhilaista, mutta heidän hyökkäyksensä estettiin. Muutama netronovalalainen sotilas ehti ampua jousella kohti gyllenburhilaista. He olivat kuitenkin myöhässä. Gyllenburhilainen ehti vapauttamaan heilurin, joka katkaisi ketjun, ennen kuin kuolettava nuoli osui. Ennen kuolemaansa gyllenburhilainen sotilas ehti nähdä ketjun katkeavan ja kuulla kuinka se kilisi alas kuilua, jota pitkin ketju meni portin avausmekanismien luokse.

Tappiostaan katkerina Kallaksen ja Burhleon johtamat sotilaat tappoivat kaikki gyllenburhilaiset, jotka huoneessa olivat olleet. Kallas katsoi ruumiita synkeänä.

”Olemme epäonnistuneet”, Venir sanoi.

”Me kyllä, mutta Saesteorralla on vielä mahdollisuus”, Martin sanoi.

”Voimme vain toivoa, että hänellä on enemmän onnea matkassa”, Venir sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti