torstai 22. syyskuuta 2022

Taikapeili V

 Betula nana, osa 315

Mihail ratsasti kohti nekropolia niin nopeasti kuin hänen hevosen jaksoi laukata. Hänen vartijoillaan oli vaikeuksia pysyä hänen tahdissaan. Osasyynä vartijoiden hitauteen saattoi olla järkytys uutisesta, että pohjoinen armeija oli joutunut pulaan ja edessä olisi täysi sota Suurta keisarikuntaa vastaan. Se oli sota, jota kukaan Netronovalassa ei halunnut. Vihollinen oli aivan liian suuri.

Nils Tammi oli lähettänyt seuraajiaan valaisemaan Mihailin tietä kohti Nilsin työtiloja. Seuraajat kertoivat, että heidän mestarinsa odotti taikapeilin luona. Yhteys pohjoiseen oli auki, mutta ei ollut varmaa kuinka pitkään se pysyisi auki. Pohjoisessa oleva armeija valmisteli lähtöään kohti etelää. Mihail kiristi otettaan ohjaksista ja piiskasi hevostaan eteenpäin.

Lopulta Mihail pääsi nekropolissa olevien Nils Tammen työtilojen luokse. Tammi oli häntä vastassa pihassa.

”Arvon ruhtinas, toivoisin tapaavamme paremmalla hetkellä”, Nils sanoi.

”Toivon samaa”, Mihail sanoi.

Mihail laskeutui alas hevosensa selästä ja ojensi ohjakset Tammen seuraajalle, joka tuli noutamaan ruhtinaan hevosta. Mihail jätti hevosen Tammen seuraajien huoleksi.

”Onko yhteys pohjoiseen auki?” Mihail kysyi.

”Oli vielä äsken, mutta mennään katsomaan”, Nils vastasi.

Tammi johdatti Mihailin sisään työtiloihinsa ja taikapeilin luokse. Mihail ei malttanut odottaa peilille saakka, vaan kysyi Tammelta lisää tilanteesta.

”Oletko puhunut Edkarin kanssa?” Mihail kysyi.

”Olen keskustellut kenraali Netronovan kanssa usean tunnin ajan tilanteesta. Olen saattanut tarjota hänelle vain neuvojani tässä vaikeassa tilanteessa. Suuren keisarikunnan petos näyttää olleen täydellinen”, Nils vastasi.

”Haluan tietää kaiken”, Mihail sanoi.

”Tietenkin, arvon ruhtinas, mutta katsotaan ensin, onko meillä vielä yhteys olemassa, jolloin voit saada suoraan ensikädentietoa”, Nils vastasi.

Mihail nyökkäsi.

He nousivat viimeiset portaat ja astuivat saliin, jossa taikapeili oli.

”Onko yhteys vielä toiminnassa?” Nils kysyi.

”Mestari, olen pahoillani”, peilin luona oleva Tammen seuraaja vastasi.

”Miksi yhteys ei ole enää auki?” Mihail kysyi.

”Arvon ruhtinas, toisella puolella olevien seuraajien täytyi ryhtyä pakkaamaan tavaroita lähtöä varten. Kenraali Netronova on määrännyt koko armeijan lähtemään kohti etelää mahdollisimman pian. Kirjasimme kuitenkin ylös viimeiset tiedot, jotka he antoivat, jotta te saatte tuoreimman mahdollisen tiedon”, Tammen seuraaja vastasi.

Mihail oli pettynyt. Hän olisi halunnut keskustella tilanteesta suoraan Edkarin kanssa.

”Kertokaa kaikki”, Mihail sanoi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti