torstai 8. maaliskuuta 2012

Pimeyden lähettiläs II


Betula nana, osa 23

Mihail ei ollut nähnyt pimeää taikuutta koskaan ennen. Hän oli itse asiassa luullut, ettei koko yliopistossa opetettu pimeää taikuutta. Nyt pimeä taikuus kuitenkin ilmestyi hänelle keskellä päivää rehtorin palatsin portaissa.

”Seuraavan kerran suosittelen olemaan varovaisempi sen suhteen mitä kutsut rappioksi!” Tummaan kaapuun pukeutunut mies huudahti rääkyvällä äänellä Ruskojärvelle.

Mihail kuuli Ruskojärven voihkaisevan kivusta ja kääntyi katsomaan taakseen. Ruskojärvi makasi kivuliaassa asennossa portaiden yläpäässä. Tämän toinen jalka oli vääntynyt miltei kaksin kerroin ja olkanivel lähtenyt sijoiltaan. Lisäksi Ruskojärven suusta ja takaraivosta valui verta. Mihail huomasi kuitenkin, että Ruskojärvelle oli käynyt huomattavasti paremmin kuin palatsin vartijoille. Molemmat vartijat lojuivat luonnottomina myttyinä palatsin seinän vieressä. Molemmat olivat kuolleita.

Mihail oksensi portaille.

”Etkö ole ennen nähnyt kuolemaa, Mihail Netronova?” Mies kysyi.

Mihail pudisti päätään.

”Etkä ilmeisesti pimeää taikuutta.”

Mihail pudisti uudelleen päätään. Samassa mies kiskaisi Mihailin lähemmäksi niin, että miehen kasvot olivat lähes kiinni Mihailin kasvoissa. Mihail yritti pyristellä kauemmaksi miehestä ja tämän löyhkäävästä hengityksestä, mutta miehen ote oli teräksinen.

”Nyt olet nähnyt ne molemmat. Molempia on olemassa tulevaisuudessasi, tahdoit sitä tai et. Kaikki on vasta alkamassa. Tule tapaamaan minua. Tiedät, että tahdot tehdä sen. Nouse ylös vuoripolkua. Tiedän, että löydät minut.”

Sitten mies päästi irti Mihailista ja astui pari askelta taaksepäin. Miehen ympärille ilmestyi mustanharmaa pilvi.

”Sota on alkamassa ja ensimmäiset nappulat on jo siirretty.”

Nämä viimeiset sanat mies sanoi kuiskaten käheällä ja kimeällä äänellä. Sitten mies katosi pilven imaistessa hänet sisäänsä.

Mihail vajosi polvilleen ja tajuntansa rajamaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti