keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Unelmia lottoamassa


Tulipahan taaskin kerran vajottua paheeseen, jota kutsutaan lotoksi (ja tästä viikosta lähtien myös Eurojackpotiksi). Nopeammin ja varmemmin tulisin miljonääriksi sillä, kun pistäisin joka viikko sivuun saman rahamäärä, jonka laitoin tänään lottoon (160 vuotta sillä oletuksella, että sijoituksien tuotto on 3 % vuodessa). Siltikin lotossa on se jokin, joka kiehtoo. Mahdollisuus (tosin pieni sellainen) voittaa niin paljon rahaa, että voi toteuttaa pää piirteittäin jokaisen unelmansa.


Perjantaina arvotaan ensimmäinen Eurojackpot-kierros ja potissa on 10 miljoonaa euroa. Loton kolmen miljoonan potti tuntuu tähän verrattuna tietysti vaatimattomalta, mutta kelpaisihan se sekin köyhälle opiskelijalle. Sen verran olen kuitenkin päättänyt, että jos potti joku päivä kohdalleni osuisi, niin humputtelemaan en rahoja ryhtyisi. Esimerkiksi tulevan lauantain potista luultavasti miljoonaa lähentelevän summan sijoittaisin melko pian, yhden miljoonan jättäisin odottamaan hyviä sijoituskohteita ja viimeisen miljoonan säilyttäisin käyttöä ja kulutusta varten (esimerkiksi oma asunto ja siihen liittyvät kulut).

Lupaan voittaessani miljoonaluokan potin seuraavat asiat:
  1. En käytä päihteitä voittoa seuravana vuotena. Esim. jos voitan Eurojackpotissa, niin voi juoda alkoholia seuraavan kerran 24.3.2013.
  2. En jää viettämään kissanpäiviä, vaikka taloudellinen tilanteeni sen sallisikin. Esim. kesätyöt tai osa-aikatyöt. Toki niitä ei tarvitse tehdä selviytymisen vuoksi.
  3. Käyttää rahat järkevästi. Esimerkiksi en jätä kolmea miljoonaa makaamaan tilille, vaan sijoitan pääosan rahamäärästä. Tietysti ensin otan selvää mihin kannattaa sijoittaa ja mihin ei.
Olen myös miettinyt sitä mitenkä monelle ihmiselle kannattaa kertoa, jos on voittanut lotossa (tarkoittaen siis miljoonasummia). Ensinnäkin olisi melkoinen työ olla kertomatta voitosta kenellekään. Sitten jos kertoo voitosta perheenjäsenille ja muutamalle valitulle ystävälle, niin henkilöiden määrä pomppaa jo toiselle kymmenelle (vanhemmat, kolme siskoa, yksi veli ja se seikka, että olen perheen ainut sinkku tarkoittaa jo kymmentä henkeä). Vastaavana ääripäänä olisi tietysti olla julkinen lottomiljonääri. Vaihtoehtona ehkä kaikkein hankalin, kun perässä kahlaajia riittäisi.


Jokeria en ole oman muistini mukaan pelannut kuin kerran, mutta hahmo on varsin hupaisa.

Kuvat ovat kotoisin Veikkauksen kuvapankista.

PS. Ystäväni Jukka on pelannut viimepäivinä vastikään PC:lle julkaistua Alan Wake toimintaseikkailupeliä ja puhunut siitä varsin paljon. Sen kunniaksi pelin tunnusbiisi Poets of the Fall – War.

4 kommenttia:

  1. Minusta lottoa kannattaa pelata kerran vuodessa. Näin siihen ei mene rahasummaa, jolla olisi väliä, mutta voi kuitenkin "perustellusti" haaveilla lottovoitosta (siis verrattuna siihen, että ei lottoa koskaan, jolloin voittaminen on mahdotonta). :->

    VastaaPoista
  2. Jos lottoa miettii kannattavuuden kannalta, niin minun mielestäni ei kannattaisi lotota ollenkaan. Mikäli miljonääriksi haluaa, niin se onnistuu muilla keinoin paljon helpommin, nopeammin ja todennäköisemmin kuin lottoamalla.

    VastaaPoista
  3. Taloudellisesti se ei olekaan kannattavaa, mutta psykologisesti voi olla, kun voi haaveilla siitä lottovoitosta, kun panostaa pari euroa vuodessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolta kannalta tietysti on kannattavampaa lotota se kerran vuodessa. Tämä tietysti sillä oletuksella, että parin euron lottoaminen ei häiritse.

      Poista