perjantai 27. marraskuuta 2015

MagnartusPitkäaikainen unelmani oman yrityksen perustamisesta toteutui tänä syksynä, kun perustin oman yrityksen Magnartus tmi:n. Toiveissa oma yritys on ehkä ollut osakeyhtiömuotoinen, mutta tämänhetkisestä elämäntilanteesta ja riskinsietokyvystä johtuen päädyin yhtiömuodossa yksityiseen elinkeinoharjoittajaan, mitä puhekielessä usein toiminimeksi kutsutaan. Tavoitteena on liiketoiminnan niin salliessa muuttaa yritys jossakin vaiheessa osakeyhtiöksi. Se on kuitenkin tulevaisuuden asia.

Yksi syy, miksi perustin oman toiminimen, on se, että halusin päästä itse määräämään mitä teen. Erityisesti halusin päästä tekemään luovia asioita. Niitä olen toki päässyt tekemään kirjoittaessani esimerkiksi romaanikäsikirjoituksia tai vaikkapa tätä blogia. Jotenkin aina kuitenkin tuntui siltä, että haluaisin jotakin enemmän. Myös oma toimeentulo on asia, joka on mietityttänyt aika paljonkin viime vuosien aikana. Oman luovuuden työksi ja ansainnaksi muuttamisessa ajattelin oman yrittäjyyden olevan itselleni sopivin tie. Helpoin tie se ei varmastikaan ole, mutta sitä en ole koskaan tässä asiassa hakenut. Jos olisin, en varmasti olisi koskaan ryhtynyt kirjoittamaan ensimmäistäkään riviä romaanikäsikirjoitusta.

Laatikollinen painotuoreita postikortteja odottamassa myyntiin pääsyä.

Lisäpotkua yrityksen perustamiseen antoi se, että olen kokenut kesätöiden ja erityisesti mielekkäiden sellaisten löytämisen todella vaikeaksi. Päätinkin, että enää en jäisi kesätöitäkään vaille, kun voin tehdä töitä itselleni. Käytännön toteutus kesätyöllistymiseen nähtäneen vasta ensi kesänä, mutta yritystä ainakin on.

Magnartus on siis tavallaan projekti oman luovuuden kaupallistamiseksi siinä määrin, että sillä olisi mahdollista elää. Magnartus on myös mahdollistaja siinä mielessä, että ilman yritystä toiminnan tai tekemisen skaala olisi varmasti paljon pienempi. Yrityksen piirissä kokeilen myös sellaisia luovuuden aloja, jotka olisivat ilman yrityksen perustamista jääneet melko varmasti kokeilematta. Yrityksen viralliseksi päätoimialaksi tuli teollinen muotoilu ym. ja mitään muotoilualan koulutusta minulla ei ole, joten nähtäväksi jää mihin tässä asian kanssa päädytään. Yrityksen ensimmäinen tuote on kuitenkin joka tapauksessa sarja itse suunnittelemani postikortteja.

Vuosikortti 2015. Näitä arvon taitelijan pitäisi numeroida ja signeerata, kunhan muulta toimeltaan ehtisi.

Olen mielestäni pitänyt tavoitteeni ja toiveeni yritystä kohtaan varsin realistisina. Alkuun tavoitteena on saada ensimmäiset tuotteet myyntikuntoon ja myyntiin ja seuraavaksi avata oma verkkokauppa, mitä kautta tuotteita voisi itse myydä. Varsinaisia myyntitavoitteita minulla ei ole, koska kokemus alasta on sen verran rajallinen ja samoin toimintaresurssini ovat varsin rajalliset. Haluan myös toimia rauhallisesti omaan tahtiin, kun se kerran on omassa yrityksessä mahdollista.

Tällaisilla ajatuksilla olen lähtenyt liikkeelle yrittäjyyteen. Tulen melko varmasti kirjoittamaan tässä blogissa lisää aiheesta, kun en ole vielä katsonut tarpeelliseksi perustaa omaa blogia yritykselle tai yrittäjyydestä. Yritys toimii kuitenkin sillä alueella, missä tämän blogin aiheet ovat enemmän ja vähemmän pyörineet, joten kovinkaan kauaksi ei muista aiheista mennä.

Lisää tietoa yrityksestäni löydät sen kotisivuilta www.magnartus.fi ja voit myös seurata yrityksen tarinan etenemistä Facebookissa, Twitterissä sekä Instagramissa. Jos tässä ei muuta opi loppuelämää varten, niin myyntiä ja markkinointia ainakin oppi.

PS. Toistaiseksi postikortteja saa ostettua suoraan minulta tai Rautalammin museon museokaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti