sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Neljä suosikkia: syyskuu 2017



Aloitin kuukauden neljästä suosikista bloggaussarjan tämän vuoden elokuussa ja nyt jatkan suosikeistani syyskuulta. Syyskuun 2017 neljä suosikkiani olivat: elokuva Baby Driver, juoksulenkille käyminen, Suomen Pelimuseo sekä korttipeli Star Realms. Lokakuiset suosikit sitten (toivon mukaan hieman tämänkertaista nopeammin) kuun vaihteen jälkeen.

Edgar Wrightin ohjaama elokuva Baby Driver on ryöstö- ja ajoelokuva. Näiden elokuvien faneille elokuvaa voi vahvasti suositella. Samoin voi tehdä myös ohjaaja Edgar Wrightin faneille, vaikka elokuva hieman poikkeaakin ohjaajan aikaisemmista töistä toimintaa painottavan luonteensa vuoksi. Elokuvassa on onnistuttu ottamaan ryöstö- ja ajoelokuvien perinteiset ainekset, sekoitettu niitä ja saatu aikaan uudenlainen ja mielenkiintoinen elokuva. Baby Driver on tänä vuonna näkemistäni elokuvista yksi suosikeistani yhdessä Spider-Man: Homecomingin kanssa.

Syyskuun aikana ryhdyin käymään juoksulenkeillä pitkästä aikaa. Kuntojuokseminen on aina ollut yksi minulle parhaiten sopivista urheilulajeista. Sitä voi tehdä missä vain ja yksin omien mietteiden kanssa. Ainoa ongelma juoksemiseni kanssa on se, että sitä tulee tehtyä liian vähän. Juokseminen on minulle enemmän rituaali kuin vain lenkkeilyä ja se tuntuu hyvin puhdistavalta. Erityisen paljon juokseminen auttaa itselleni stressin keskellä, kun mielen saa tyhjennettyä ja ajatuksen liikkumaan. Juoksemisesta tai kirjoittamisesta (ja aivan erityisesti näistä molemmista) kiinnostuneille suosittelen Haruki Murakamin kirjaa Mistä puhun kun puhun juoksemisesta.

Pelimuseo syntyi pitkälti alan harrastajien ja ammattilaisten toimesta.

Pidän museoista ja käyn niissä suhteellisen ahkerasti. Viimeisen puolen vuoden aikana olen käynyt muistini mukaan ainakin viidessä eri museossa (laskin Vapriikin yhdeksi). Syyskuussa kävin ensimmäisen kerran Tampereella Vapriikissa olevassa Suomen Pelimuseossa. Museo esittelee laajasti suomalaista pelikaanonia, jonka monet teokset kuuluvat jo yleissivistykseen. Pelimuseossa kannattaakin ehdottomasti käydä tutustumassa suomalaisten pelien historiaan. Itse jäin tosin hieman kaipaamaan museolta syvempää kosketusta pelien tekemiseen, kun museon näyttely keskittyy ennemmin esittelemään mahdollisimman paljon erilaisia pelejä ja sitä, miten pelaaminen on vuosien aikana kehittynyt. Ehkä saamme Suomeen joku päivä vielä toisenkin museon, joka pystyy keskittymään peleissä johonkin tiettyyn osa-alueeseen.

Star Realmsin korttien selkämys.

Korttipeli Star Realms on ollut ensikosketuksesta saakka ollut yksi suosikkilautapeleistäni. En siis hankkinut peliä syyskuussa, mutta nostin sen yhdeksi kuukauden suosikeiksi sen vuoksi, että syyskuun aikana peliä tuli pelattua normaaliakin enemmän. Pelinä Star Realms on pakanrakennuspeli, eli siinä saa alussa peruskorteista koostuvan aloituspakan ja pelin kuluessa sen täytteeksi ostetaan uusia kortteja. Tällä pakalla sitten taistellaan toisia pelaajia vastaan ja viimeinen elossa on voittaja. Peliä voi suositella oikeastaan kaikille, joilla on malttia pelin säännöt opetella. Säännöt eivät ole kovinkaan monimutkaiset, kun monet asiat määräytyvät vasta pelattavien korttien mukaan. Kortit ovat englanninkielisiä, joten kielen jonkintasoinen osaaminen on välttämätöntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti