torstai 26. lokakuuta 2017

Sininen pyramidi VBetula nana, osa 300

Mihail seisoi puusta rakennetulla korokkeella, jonka päällä oli kankaasta tehty katto suojaamassa paahtavalta auringonpaisteelta. Koroke oli rakennettu helpottamaan sinisen pyramidin purkutyömaan seuraamista. Tätä työmaata Mihail oli tullut seuraamaan.

Koko pyramidin purkaminen oli lopulta osoittautunut ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi. Lohikäärmeen jäänteitä olisi tuskin saatu mitenkään muuten ulos pyramidista. Lisäksi pyramidin rakentamiseen käytettyä kiveä saatettiin nyt hyödyntää Netronovalan rakentamiseen. Kaupungin rakennustyömaa oli jatkuva ja myös rakennusmateriaaleja tarvittiin jatkuvasti lisää. Muiden pyramidien purkamiseen Mihail ei ollut antanut vielä lupaa. Hän halusi, että kaikki tutkittaisiin tarkkaan. Joitakin pyramideja olikin jo tutkittu ja havaittu niiden sopivan suuren pyramidin tapaan asumiseen ja sienien viljelyyn. Nämä pyramidit olivat nopeasti täyttyneet kuolleiden elämästä.

Nils Tammi nousi korokkeen portaat ylös ja tuli korokkeelle Mihailin seuraksi.

”Työ näyttää etenevän hyvin”, Nils sanoi.

”Niin”, Mihail sanoi.

Mihail seurasi työmaan etenemistä hiljaisena.

”Onko arvon ruhtinaalla jokin ongelma?” Nils kysyi.

”Tuo pyramidin purkaminen vain tuntuu edelleenkin väärältä”, Mihail vastasi.

”Ei uutta voi rakentaa aina vain vanhan reunalle. Joskus vanha täytyy ensin purkaa, jotta uudelle olisi tilaa”, Nils sanoi.

”Silti tämä tuntuu erilaiselta kuin mikään, mitä olemme aiemmin tehneet”, Mihail sanoi.

”Eikö kuolleestamanaus ole hieman samanlaista?” Nils kysyi.

Mihail tunsi pienen vihlauksen sydämessään ja hänen ajatuksensa kulkivat Emilyn luokse. Emily oli aina ollut vahvasti sitä mieltä, että kuolleestamanaus oli väärin.

”Onhan se tavallaan”, Mihail vastasi.

”Tai niin. Kyllähän osa haluaakin tulla herätetyksi takaisin eloon, mutta suurin osa sitä ei sitä vaihtoehtoa välttämättä itse valitsisi”, Nils sanoi.

”Niin”, Mihail sanoi.

”Silti me kuitenkin kuolleestamanaamme sellaisiakin, jotka eivät haluaisi tulla herätetyksi takaisin eloon”, Nils sanoi.

”Suurempien asioiden takia”, Mihail sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti