tiistai 22. toukokuuta 2018

Japania 1: uusi kieli


Tämän vuoden kesäopintojen ensimmäisenä kurssina aloitin kaksi viikkoa sitten maanantaina japanin kurssin. Kesän aikana tarkoitukseni on käydä yhteensä kaksi kurssia japania ja ajattelin seurata asiaa ja uuden kielen opiskelun etenemistä näin blogissa. Kerrankin on siis tarjolla hieman enemmän juttua opinnoistani.

En ole siis aikaisemmin opiskellut japania kielikurssilla. Olen kuitenkin tutustunut kieleen ja kulttuuriin manga- ja animeharrastuksen kautta. En tiedä onko tuosta harrastuneisuudesta opiskelumotivaation lisäksi kovinkaan paljoa muuta iloa japanin opiskelussa. Ehkä joidenkin sanojen lausuminen voi olla hieman jo entuudestaan tuttua ja samoin myös jotkin osa-alueet japanilaisesta kulttuurista.

Japanin oppikirja.

Yleisellä tasolla lähden siis liikkeelle aikalailla nollasta uuden kielen opiskelun kanssa. Ainakin alkuun se on tuntunut jopa mukavalta, kun ei oleteta valtavaa määrää aikaisempaa osaamista. Tämä asia tietysti muuttuu pikkuhiljaa kurssin edetessä ja toiselle kurssille mentäessä oletettuja asioita on varmasti jo vino pino.

Uusien asioiden opettelu on myös lähtenyt suhteellisen mukavasti liikkeelle. Tämä voi toki johtua siitä, että alkukurssista asioita käydään läpi suhteellisen verkkaisesti. Iso osa ajasta onkin mennyt hiragana-merkkien opetteluun, mutta ne alkavat pikkuhiljaa näyttää jo tutuilta. Merkkien opettelun jälkeen tuntien tahti saattaa kiihtyä, kun voi olettaa meidän pystyvät lukemaan oppikirjaa. Kirja kun sisältää vain japania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti