torstai 24. tammikuuta 2019

Suuren keisarikunnan sotilaat VI


Betula pubescens, osa 46

Reilu kuukausi sen jälkeen, kun kapteenit Kallas ja Waelde olivat olleet Suuren keisarikunnan keskusleirissä illanvietossa, kenraali Netronova oli kutsunut upseerinsa koolle jokaviikkoiseen iltapalaveriin. Jokainen upseeri kertoi omien joukkojensa harjoitusten sujumisesta, lähetit kävivät kertomassa omat raporttinsa ja myös yksi Nils Tammen seuraaja kertomassa raportteja Netronovalasta sekä kuoleman eliksiiriin liittyen. Raporteissa kului aina pitkä tovi ja jo siinä meni aikansa, että jokainen ehti paikalle kenraalin telttaan.

Ensimmäisenä oman raporttinsa antoivat lähetit. Nämä kertoivat samasta kehityksestä, joka oli jatkunut jo useamman viikon ajan. Lähiseudulle oli kokoontunut yhä enemmän Suuren keisarikunnan joukkoja. Erityisesti Edkar oli kiinnittänyt huomiota armeijaan, joka oli pystyttänyt leirinsä suoraan sille reitille, jota pitkin he olivat tulleet etelästä ja todennäköisesti joskus myös palaisivat. Jos joku haluaisi estää heidän poistumisensa alueelta, armeijan leiri oli erittäin hyvin sijoitettu.

Seuraavaksi vuorossa olivat Tammen seuraajat. Netronovalasta ei kuulunut mitään normaalista poikkeavaa. Edkar itsekin oli hyvin perillä kuulumisista, kun kävi säännöllistä yhteydenpitoa ruhtinas Netronovan kanssa. Seuraava Tammen seuraajan uutinen sen sijaan oli normaalista poikkeava.

”Toistatko mitä juuri sanoit”, Edkar sanoi.

”Olemme havainneet muutoksia kuoleman eliksiirin koostumuksessa”, Tammen seuraaja sanoi.

”Mitä tarkoitat?” Edkar kysyi.

”Tarkoitan, että eliksiiri on hieman erilaista kuin aikaisemmin. Tähän saakka se on ollut täsmälleen samanlaista kuin ennen lähtöämme Netronovalassa, mutta viimeisten viikkojen aikana sen koostumus on pikkuhiljaa hieman muuttunut”, Tammen seuraaja vastasi.

Kuoleman eliksiirin epävakaus sai Edkarin tuntemaan olonsa levottomaksi. Koko armeijan toimintakyky lepäsi hyvin pitkälti eliksiirin toiminnan varassa.

”Mitä muutoksia olette havainneet?” Edkar kysyi.

”Emme ole täysin varmoja kaikista muutoksista, mutta päällimmäisenä muutoksena on eliksiirin oheneminen. Se on paljon aikaisempaa juoksevampaa. Se ei sinänsä ole ongelma, mutta epäilemme että eliksiirin toimintakyky on saattanut tämän muutoksen myötä heiketä”, Tammen seuraaja vastasi.

”Miksi kerrotte näistä havainnoista vasta nyt?” Edkar kysyi.

”Emme olleet varmoja ja olemme tehneet tutkimuksia aiheen parissa. Nyt olemme varmoja, että jonkinlainen muutos on tapahtunut”, Tammen seuraaja vastasi.

”Mistä muutos voi johtua?” Edkar kysyi.

”Emme vielä tiedä. Sitä erityisesti yritämme tutkia. Muutos voi johtua ylimääräisestä ainesosta, erilaisesta ilmastosta tai melkein mistä tahansa”, Tammen seuraaja vastasi.

Edkar asettui tuolilleen pohtimaan. Tämä asia nousi suoraan hänen tehtävälistansa kärkeen. Hänen täytyisi määrätä Tammen seuraajille apuvoimia heti tämän kokouksen päätteeksi. Tai ehkä jo kokouksen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti