torstai 31. tammikuuta 2019

Suuren keisarikunnan sotilaat VII


Betula pubescens, osa 47

Edkar käänsi huomionsa takaisin Tammen seuraajaan.

”Sanoit, että muutos voi johtua ylimääräisestä ainesosasta”, Edkar sanoi.

”Niin, arvon kenraali”, Tammen seuraaja sanoi.

”Mistä ylimääräinen ainesosa voisi olla peräisin?” Edkar kysyi.

”Tutkimme sitäkin. Tarkkailemme ainesosia tarkemmin ja tarkistamme kaikki laskumme sen varalta, että olemme laittaneet jotakin ainesosaa väärän määrän. Sabotaasin varalta olemme tänään myös moninkertaistaneet vartion ja muuttaneet sen kiertoa”, Tammen seuraaja sanoi.

Edkar nyökkäsi.

”Hyvä. Saatte niin paljon apuvoimia kuin tarvitsette. Tämä asia täytyy selvittää mitä pikimmiten”, Edkar sanoi.

”Kiitoksia, arvon kenraali. Olen samaa mieltä kanssanne”, Tammen seuraaja sanoi.

Edkar asettui taas pohtimaan. Hänen pohdintansa kuitenkin keskeytyivät, kun ulkoa alkoi kuulua sekalaisia huutoja sekä hälytysääniä.

”Mitä tuolla ulkona tapahtuu?” Edkar kysyi.

Edkar katseli upseereitaan, jotka eivät osanneet tehdä muuta kuin katsella toisiaan ja ihmetellä ääniä. Edkar ei enää malttanut istua vaan nousi seisaalleen.

”Menkää nyt joku ulos selvittämään asiaa. Vartijat!” Edkar sanoi.

Ei mennyt kovinkaan kauaa, kun teltassa olivat hahmottivat mistä suunnasta äänet pääosin kuuluivat. Ne kuuluivat Nils Tammen seuraajien teltoilta päin. Sekasorto Edkarin upseerien joukossa kuitenkin jatkui. Edkar ei seurannut asian kehittymistä pidemmälle.

”Kapteeni Kallas! Lähtekää selvittämään asiaa. Haluan tietää mitä leirissäni tapahtuu”, Edkar sanoi.

”Kyllä, herra kenraali”, Venir sanoi.

Kallas juoksi ulos teltasta selvittämään asiaa. Häntä vastaan tuli Edkarin teltan vartija hakemaan käskyä. Loput upseerit jäivät telttaa odottamaan seuraavia käskyjä.

”Kapteeni Suomas! Tarkastakaa vartijan kanssa, että lähialueen vartiointi ja suojaus ovat kunnossa. En halua huolimattomuudesta johtuvia ikäviä yllätyksiä”, Edkar sanoi.

”Kyllä, herra kenraali”, Solkar sanoi.

”Kapteeni Cranfot! Menkää osastonne luokse ja hälyttäkää se taisteluvalmiuteen. Haluan edes yhden osaston olevan heti valmiudessa, jos tarvitsemme. Kun olette antaneet kaikki tarvittavat käskyt ja nähneet, että valmistautuminen lähtee liikkeelle niin kuin pitääkin, palatkaa tänne”, Edkar sanoi.

”Kyllä, herra kenraali”, Tom sanoi.

Myös käskyt saaneet Suomas ja Cranfot sekä vartija lähtivät ulos teltasta. Muut jäivät odottamaan lisätietoja ja hahmottamaan tilannetta, jossa Netronovalan armeija sillä hetkellä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti