torstai 8. huhtikuuta 2021

Gyllenburh VIII

 Betula pubescens, osa 159

Kun Saesteorra lopulta suostui johtamaan Burhleon ja tämän alaisten toimien seuraamista, tämä, kapteeni Kallas ja kenraali Netronova sopivat yhdessä suuntaviivoista, joita tuli noudattaa seurannassa. Kapteeni ja kenraali asettivat joitakin reunaehtoja, kuten miten paljon Saesteorra sai käyttää sotilaita tarkkailuun. Erityisesti tarkkailu ei saisi päätyä Burhleon tai tämän alaisten tietoon. Muuten Saesteorra saisi toimia melko vapaasti parhaaksi katsomallaan tavalla.

”Jos jotakin ongelmia ilmenee, niin tule kertomaan minulle tai kenraalille”, Venir sanoi.

”Kyllä, herra kapteeni”, Jeanne sanoi.

”Ensisijaisesti ehkä kapteeni Kallakselle. Hänellä on vähemmän asioita huolehdittavanaan”, Edkar sanoi.

Saesteorra nyökkäsi.

”Yritän parhaani”, Jeanne sanoi.

Saesteorra lähti suunnittelemaan Burhleon ja tämän alaisten tarkkailua. Kenraali Netronova puolestaan kutsui Burhleon takaisin telttaan ja kapteeni Kallas jäi seuraamaan Burhleon reaktioita.

Burhleo saapui telttaan itsevarmana. Hän tiesi, ettei netronovalalaisilla olisi parempaakaan vaihtoehtoa kuin luottaa hänen sanaansa. Tuolillaan syvässä istuva kenraali Netronova näytti voimattomalta vanhaan mieheen verrattuna. Kapteeni Kallas oli tyytyväinen, että tilannetta oli näkemässä vain pieni joukko henkivartijoita.

”Arvon kenraali, mihin lopputulokseen mietintänne päättyi?” Martin kysyi.

”Olemme päättäneet tarttua ystävällismieliseen tarjoukseenne”, Edkar vastasi.

Burhleon suu venyi leveään hymyyn.

”Se on ilo kuulla. Yksityiskohdista voimme sopia myöhemmin, kunhan olemme ensin saaneet kaupungin yhdessä hallintaamme”, Martin sanoi.

”Tietenkin, se on ensimmäinen vaatimus”, Edkar sanoi.

”Tuleeko kapteeni Kallas johtamaan hyökkäystä päälinnaan, kuten aiemmin yläkaupunkiin?” Martin kysyi.

Kallas vilkaisi kenraali Netronovaan päin.

”Jos se sopii sinulle, niin Kallas voi tulla mukaasi”, Edkar sanoi.

”Sopii mainiosti. Minulle on helpointa työskennellä jonkun kanssa, jonka tunnen jo valmiiksi. Muita kapteenejanne en ole tavannut kuin ohimennen ja oletan, että ettette päästä minua yksin hyökkäämään päälinnaan”, Martin sanoi.

”Olkoon se sitten sovittu. Jos saatte joukot koottua, niin voitte hyökätä heti ensi yönä. Siten saamme taistelun nopeammin loppumaan”, Edkar sanoi.

”Minun joukkoni ovat jo valmiina”, Martin sanoi.

Kenraali Netronova katsoi Burhleota hieman epäillen, mutta kuitenkin nyökkäsi tälle.

”Entä meidän joukkomme?” Edkar kysyi.

”Emmeköhän saa koottua riittävästi joukkoja iltaan mennessä. Kateeni Suomas myös jo piirittää päälinnaa”, Venir vastasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti