tiistai 1. lokakuuta 2024

Inktober

Lokakuu on täällä ja sehän tarkoittaa pimenevien iltojen lisäksi myös Inktoberia. Mikäli konsepti ei ole tuttu, niin kyseessä on piirtämishaaste, jonka aikana piirretään kuukauden ajan joka päivä tussattu valmis kuva ja kuvan aiheena ja inspiraationa kullekin päivälle toimii valmiista sanalistasta löytyvä sana. Kuukauden jokaiselle päivälle on siis oma sanansa.

Olen aikaisemmin osallistunut Inktoberiin kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla en panostanut ennakkosuunnitteluun riittävästi ja yritys jäi varsin torsoksi. Toisella kertaa käytin ennakkosuunnitteluun huomattavasti enemmän aikaa, mikä johti paljon onnistuneempaan lopputulokseen. Jo ennen lokakuuta mietin jokaiselle päivälle sanasta aiheen, mitä oikeasti lähden toteuttamaan ja tein siitä nopean luonnoksen muistikirjaani. Tältä pohjalta piirtäminen onnistui kuukauden ajan kohtalaisesti, vaikka useana päivänä aika kova kiire tulikin ja tuotokset eivät ihan sitä aina olleet, mitä olisin ehkä toivonut. Muun arjen keskellä aikaa piirtämisellä on kuitenkin aina rajallisesti.


Inktober kuviani vuodelta 2020.
 

Tarkoituksena olisi siis tänä vuonna osallistua Inktoberiin jälleen parin vuoden tauon jälkeen. Sanalista vaikuttaa myös erittäin kiinnostavalta, joten odotan innolla minkälaisia omista kuvista tulee ja minkälaisia kuvia muut piirtäjät tekevät. Kuvat tulen julkaisemaan Instagramissa henkilökohtaisella tililläni @magnusjyrkkanen ja sieltä selaamalla läytyvät myös vanhat piirrustukseni.

Kirjoittamisen ja pienoismallailun lisäksi piirtäminen on kolmas lähellä sydäntä oleva luova harrastukseni. Siihenkin liittyen voisin tänne blogiin kirjoitella joskus, vaikka varsinaisesti kyseessä onkin kirjoittamiseen keskittyvä blogi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti