sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Yhden projektin loppu



Tai ainakin yhden projektin yhden vaiheen loppu. Lähetin siis tänään Jennyn
käsikirjoituksen kustantajille, tulostetut kopiot perinteisen postin välityksellä kahteen kustantamoon ja sähköisesti kahteentoista kustantamoon. Tällä kertaa kustantamoja on siis peräti neljätoista kappaletta. Toivottavasti seuraavan kirjan kohdalla vaihtoehtoja on vain yksi.

Tältä näyttää kaksi 290 sivuista kirjan käsikirjoitusta.

Kun on nyt ollut projektina tässä vaiheessa lopuilla, olen tietysti miettinyt, että mitä seuraavaksi. Olen punninnut vaihtoehtoina, että ottaisiko vanhan projektin esille arkistoista tai aloittaisi kokonaan uuden projektin. Päädyin hieman näiden kahden vaihtoehdon yhdistelmään, kun kaivoin esille vanhan ideanpohjan, jota nyt lähden kehittämään uuteen suuntaan. Koska jokaisella projektilla on oltava nimi, niin uusin kirjaprojekti on saanut nimekseen Origo. Tuosta projektista en nyt ehkä tähän väliin sano sen enempää, koska sen kehitystyö on vielä varsin alkutaipaleellaan.

Eräästä toisesta projektista voisin sen sijaan antaa jo pienen maistiaispalan. Latasin itselleni kesän korvalla Inkscape-nimisen vektorigrafiikkaohjelmiston. Innostuinkin vektorikuvien teosta ja yksi ensimmäisistä tekemistäni kuvista on tehty vanhempieni talosta Rautalammilta. Lisää kuvia tule varmasti tekemään ja tästä uudesta kehityssuunnasta voi kuulua jatkossa lisääkin.

Koivuranta-grafiikka.

Olen myös jatkanut vanhan miniatyyripeliharrastuksen elvyttämistä ja siihen sain taas lisää intoa, kun lauantaina ilmestyi Warhammer: Age of Sigmar. Uusi peli on käytännössä vanhan Warhammer Fantasy Battlen täysimittainen reboot. Age of Sigmar kuitenkin vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta ja ainakin uudet miniatyyrit ovat yksiä hienoimpia, mitä olen koskaan nähnyt. Toivon mukaan uusi peli ottaa tuulta alleen ja löytää itselleen aktiivisen harrastajajoukon täältä Suomestakin.

Jennyn kanssa puuhastelun ja uusien miniatyyrien katselun vuoksi unohdin torstain aivan kokonaan, että olisi pitänyt julkaista uusi osa Betula nana -jatkokertomusta. Noh, uusi osa tulee sitten ensi torstaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti