maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kävellen mennään


Kuten aiemmin kirjoitin tekstissäni Uudenvuodenlupaus, tein tänä vuonna uudenvuodenlupauksen. Tavoitteena on siis kävellä joka päivä 10 000 askelta (tai tuo aktiivisuuskellohan ei mittaa varsinaisesti askelia, vaan aktiivisuutta, mutta kuitenkin). Nyt, kun vuotta on kulunut pari kuukautta, ajattelin päivittää tilannetta sen suhteen, miten uudenvuodenlupauksen toteuttaminen on lähtenyt sujumaan.

Ihan hyvinhän se, näin lyhyesti sanottuna.

Jos haluaa tarkemmin tietää, niin olen kyllä kävellyt joka päivä tuon 10 000 askelta, mutta useimmiten olen kävellyt myös sitä paljon enemmän. Aktiivisuuteni päiväkeskiarvo liikkuu jossakin hieman 13 000 askeleen yläpuolella. Tänään tuli täyteen jo 88. 10 000 askeleen päivä.

Jyväskylän alueen lukuisten järvien rannat ovat ehdottomia suosikkejani kävelyreiteistä. Talven aikana on tullut käytyä myös pari kertaa jäällä kävelemässä.

Ehkä aika paljonkin itse varsinaista päiväaktiivisuutta tai lukuja tärkeämpi asia on se, että nyt tulee ylipäätään liikuttua enemmän. Sitä myötä myös yleinen fyysinen olotila on parantunut huomattavasti. Ehkä myös peruskunto hieman kohentunut, vaikka tilaa olisi myös muunlaiselle lihastreenille. Jokapäiväisen kävelemisen ansiosta sekin on varmasti helpompaa aloittaa. Myöskään päivittäisen liikkumisannoksen merkitystä omalla mielenterveydelle tuskin voi korostaa liikaa. Myös siihen asiaan liikkuminen on tuonut omalla kohdallani huiman parannuksen.

Voi siis varmaan jo tässä vaiheessa vuotta sanoa, että uudenvuodenlupaus on täyttänyt tarkoituksensa. Henkinen ja fyysinen olotilani on parantunut ja se on auttanut rutkasti kaikilla muillakin elämän osa-alueilla. Samalla tahdilla aion jatkaa vuoden loppuun saakka ja myös sen jälkeen. Päivittäisen aktiivisuuden mittaaminen on omaan elämääni hyvin sopiva liikunnan pelillistäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti