lauantai 24. maaliskuuta 2018

Nyt luettavana: Noin seitsemän taidetta


Sarjakuvateos Noin seitsemän taidetta on seitsemän sarjakuvan kokoelma. Kaikki sarjakuvat ovat Pauli Kallion käsikirjoittamia ja jokainen puolestaan eri piirtäjän piirtämiä. Seitsemää tarinaa ovat piirtäneet Kati Kovàcs, Reetta Niemensivu, Ninka Reittu-Kuurila, Tiitu Takalo, Ville Ranta, Ville Pirinen ja Timppa Mäkelä. Kaikkien piirtäjien tyylit ovat tunnistettavia ja hyvin erilaisia. Osa piirtäjistä oli myös itselleni jo entuudestaan eri yhteyksistä tuttuja. Sarjakuvakirja tarttui mukaani jälleen kaupunginkirjaston sarjakuvien esiinnostohyllystä, jota aina kirjastossa käydessäni vilkaisen.

Kirjan kansi on Kati Kovàcsin käsialaa.

Erityisen mielenkiintoista kirjassa on päästä vertaamaan eri piirtäjien tulkintoja saman käsikirjoittajan kirjoittamiin tarinoihin. Vaikka tarinat kyllä ovat hahmoiltaan ja tapahtumiltaan melko erilaisia, näkyy käsikirjoittajan jälki tarinankerronnassa erityisesti sen tahdissa ja repliikeissä. Erityisen tuttu Pauli Kallion käsikirjoitustyyli on Kramppeja & nyrjähdyksiä -sarjakuvan kautta.

Kaikki seitsemän piirrostyyliä ovat omalla tavalla loistavia. Itseäni henkilökohtaisesti viehättävät eniten Tiitu Takalon ja Ville Rannan piirrostyylit. Kirjaan Tiitu Takalo on piirtänyt sarjakuvan ”Kaikki mistä Tiina tykkää on punk” ja Ville Ranta puolestaan sarjakuvan ”Mies joka jalosti juonittelun taiteeksi”. Jos siis on kiinnostunut tutustumaan yhdellä kertaa useaan suomalaiseen nykysarjakuvapiirtäjään, on Noin seitsemän taidetta siihen hyvä valinta. Kirja sisältää jokaisesta piirtäjästä myös lyhyen taustoituksen, joten jos jonkin piirtäjän tyyli erityisesti kiehtoo, on heti tarjolla suunta, josta lähteä etsimään lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti