maanantai 25. helmikuuta 2019

Pienoiskyltti


Vihjasin viime kesänä kirjoittamassani tekstissäni Ikuisuusprojektit, että jatkan säkkipojan valmistumisen jälkeen toista vanhaa harrastusprojektia, joka on ollut jo pitkään keskeneräisenä. Sainkin tuota projektia tehtyä hyvin eteenpäin syksyn aikana ja se valmistui vuodenvaihteen tienoilla. Kyseessä on siis pienoiskyltin ja käyntikorttitelineen yhdistelmä, jonka tein yritystäni Magnartusta varten.

Pienoiskyltti, joka toimii myös käyntikorttitelineenä.

Pienoiskyltti oli ennen viime kesää siinä vaiheessa, että minun tarvitsi enää maalata kyltin alusta, liimata kyltin juliste kiinni sekä viimeistellä kyltin alusta ruoholla ja pienillä puilla. Lisäksi signeerauksenani käyttämäni kolme kuutiota piti liimata paikoilleen alustan etukulmaan. Varsinainen rakennusvaihe oli siis jo suoritettu ja musta pohjamaali paikoillaan.

Tästä siis lähdettiin liikkeelle.

Maalauksen aloitin etualan kiven tummanharmaasta. Sen jälkeen maalasin muun pohjan tummanruskealla, sillä se oli hiekan peitossa. Näiden päävärien jälkeen kuivaharjasin kiven vaaleanharmaalla ja hiekan vaaleanruskealla. Lopuksi tein vielä viimeisen kuivaharjauksen luonnonvalkoisella maalilla.

Kiven ja hiekan maalausta.

Maalipinta valmiina ja aluskasvillisuutta odotellessa.

Kun maalaus oli valmis, liimasin kuutiot paikoilleen. Liimasin myös kyltin julisteen paikoilleen. Sen jälkeen aloin lisätä kyltin alustaan aluskasvillisuutta. Liimasin paikoilleen pari pientä puuta, jotka olin tehnyt erikseen. Aluskasvillisuuden määrästä en ollut kovinkaan varma, kun halusin tehdä alustasta suhteellisen realistisen, mutta jättää kuitenkin hiekkaa näkyviin. Alustaan tuli lopulta varsin paljon nurmea ja sen oheen pieniä pensaita ja sammalta. Hiekkapohja jäi myös hyvään rooliin alustalla.

Ruohoa, aluskasvillisuutta ja pieni puu.

Kuutiot, jotka toimivat signeerauksena.

Ruohoa, aluskasvillisuutta ja pieni puu.

Seuraavana ikuisuusprojektina jatkan pienen tornin rakentamista. Tuo projekti on ollut tekeillä paljon pienoiskylttiprojektia pidempään. En itseasiassa edes muista, milloin olen tornin rakentamisen aloittanut. Instagram-tililtäni @magnusjyrkkanen löytyy kuitenkin varhainen kuva projektista tammikuulta 2015. Sama julkaisu paljastaa, että tornin alkuperäinen tarkoitus oli Warhammer-miniatyyripelin maastona toimiminen. Tuon pelin pelaaminen on jäänyt, mutta vanhat miniatyyrit ja maastot minulla ovat edelleen tallessa. Samoin aion jatkaa tornin tekemistä loppuun saakka. Työn etenemistä voi seurata Instagramissa ja kirjoitan tornin valmistuttua myös siitä tekstin tänne blogiin.

Työn alla oleva torni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti