torstai 2. toukokuuta 2019

Tie etelään II


Betula pubescens, osa 59

Edkar hiipi eteenpäin. Armeija oli pysähtynyt, kun etujoukko oli päässyt näköetäisyydelle ensimmäisestä Suuren keisarikunnan armeijan leiristä. Vaikka Edkar kuinka tiesi, että edessä odotti paljon omia joukkoja ennen mahdollisuutta tulla vihollisleiristä nähtäväksi, ei hän osannut olla hiipimättä kuin olisi viholliskatseen alla. Kenraalia hakemaan tullut lähetti kulki tämän edellä huomattavasti rennomman oloisena.

”Olemmeko jo lähellä”, Edkar kysyi.

”Herra kenraali, saavumme aivan pian etujoukon luokse”, lähetti vastasi.

Lähetti jatkoi eteenpäin ja Edkar henkivartijoineen seurasi perässä. Jonkin matkan päästä vastaan tuli etujoukon sotilaita.

”Herra kenraali, kapteeni Kallas on tähystämässä vihollistukikohtaa tuolla edempänä”, eräs sotilas sanoi.

”Viekää minut hänen luokse”, Edkar sanoi.

Kapteeni Kallas löytyi pusikosta, jota oli helppo lähestyä pohjoisesta. Sieltä oli myös hyvä näkymä kohti vihollisen leiriä ja sen ympäristöä.

”Herra kenraali”, Venir sanoi.

”Miltä täällä näyttää?” Edkar kysyi.

”Maasto on aika avonaista, joten en ole varma onko meidän mitenkään mahdollista päästä leirin ohitse ilman, että meitä huomataan”, Venir vastasi.

”Vähänpuinen tasanko ei ole hyvä ympäristö yrittää pysyä piilossa”, Edkar sanoi.

”Ei niin. Toisaalta leiri on todella huonosti linnoitettu. Sen ympärillä ei ole kuin matala aita. Oikeastaan ainoana linnoitteena toimivat leirin kulmissa olevat tornit”, Venir sanoi.

”Eivätkö he todellakaan ole uskoneet, että leirin kimppuun voitaisiin hyökätä?” Edkar kysyi.

”Nähtävästi eivät. Imperiumin suuntaan se on kyllä ihan perusteltua, kun täältä on aika pitkä matka  varsinaiselle taistelukentälle”, Venir vastasi.

”Olisin silti odottanut linnoitusta meitä varten. Leirit ovat kuitenkin selvästi sitä varten sijoiteltuja”, Edkar sanoi.

Kenraali ja kapteeni jäivät katselemaan vihollisleiriä.

”Herra kenraa, kuinka siis toimimme?” Venir kysyi.

”Haluan kuulla tiedustelijoiden raportit kahdesta muusta leiristä. Jos ne ovat yhtä huonosti linnoitettu ja muutenkin joukot valmisteltu, niin tämä meidän yrityksemme ei ehkä ole täysin tuhoon tuomittu”, Edkar sanoi.

”Niin sopii toivoa”, Venir sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti