torstai 4. kesäkuuta 2020

Alakaupungin portti II

Betula pubescens, osa 115

Alakaupungissa jonkin matkaa portilta kohti yläkaupunkia kapteeni Kallas torjui miekallaan gyllenburhilaisen sotilaan keihään ja tarttui sen jälkeen toisella kädellään keihään varteen. Kallaksen selän takana muut netronovalalaiset taistelivat loppumatonta gyllenburhilaisten sotilaiden virtaa vastaan. He olivat osuneet huonoon kohtaan suoraan gyllenburhilaisten reitille kohti alakaupungin porttia.

Portin aukaisemisen jälkeen Kallas oli johtanut osastonsa pois portin luota kohti alakaupungin ja yläkaupungin välistä muuria. Sinne oli päästävä mahdollisimman nopeasti varmistamaan, että he saivat valloitettua koko kaupungin, eivät vain alakaupunkia. Slummien läpi kulkiessa he joutuivat ylittämään yhden pääkaduista ja samalla he olivat törmänneet joukkoon gyllenburhilaisia sotilaita. Pian sotilaita tuli lisää, kun kohti porttia marssitettiin lisää puolustajia.

Keihäs irtosi helposti gyllenburhilaisen sotilaan käsistä ja Kallas surmasi sotilaan miekallaan. Sitten hän kääntyi, vaihtoi keihään miekkakäteensä ja heitti keihään kohti toista gyllenburhilaista. Keihään voima kaatoi sotilaan, mutta ei vielä tappanut. Kallaksen osaston sotilas viimeisteli gyllenburhilaisen.

”Herra kapteeni, niitä on liikaa. Meidän täytyy keksiä jotakin”, sotilas sanoi.

Sitten sotilas kääntyi taas kohti seuraavaa hyökkäävää gyllenburhilaista. Kallas tiesi, että hänen täytyi olla se, joka keksi jotakin. Ja nopeasti. Hänen mukanaan tulleet netronovalalaiset olivat armeijan parhaimmistoa ja erittäin hyvin varustettuja. Heitä vastassa olevat gyllenburhilaiset sen sijaan tuntuivat olevan vähemmän koulutettuja ja huonommin varustettuja sotilaita. Gyllenburhilaisilla oli nyt kuitenkin ylivoima ja paraskaan sotilas ei jaksanut taistella loputtomiin.

Kallas piti silmillä vihollisia ja yritti samalla etsiä sopivaa reittiä vetäytyä. Ainoa kulkuväylä, jota näki yhtään pidemmälle, oli pääkatu. Hökkeleiden välissä kulkevat kapeat kadut ja polut mutkittelivat sinne tänne. Siellä yksikin väärä käännös johtaisi siihen, että he olivat umpikujassa saarroksissa.

Kauempana pääkadulla näkyi uusi joukko gyllenburhilaisia sotilaita, jotka huomasivat taistelun. Heidän oli päästävä pois kadulta ja ainoa paikka oli slummit. Riski umpikujaan joutumisesta oli otettava.

Kallas hyökkäsi eteenpäin ja surmasi taas yhden gyllenburhilaisen sotilaan. Hetkeä myöhemmin hän tyrmäsi toisen maahan. Tie talojen väliin jäi auki.

”Vetäydytään”, Venir sanoi.

Kallaksen sotilaat irtautuivat kamppailuistaan mahdollisuuksien mukaan ja tulivat kapteenin luokse. Nyt gyllenburhilaiset pitäisi tyrmätä sen verran, että he pääsisivät livahtamaan näiltä karkuun.

”Käykää joku katsomassa pääseekö tuolta mihinkään. Muut jatkakaa taistelua siihen saakka, että pääsemme irtautumaan”, Venir sanoi.

Lähimpänä Kallasta ollut sotilas nyökkäsi ja sopivan tilaisuuden tullen livahti talojen väliin. Sotilas juoksi seuraavan kulman taakse katsomaan eteenpäin. Sotilas palasi pian takaisin.

”Sieltä näyttäisi pääsevän eteenpäin. Sieltä voi myös improvisoida hidasteita niille, jotka lähtevät seuraamaan meidän peräämme”, sotilas sanoi.

”Hyvää työtä, nyt mene improvisoimaan. Lähetän sinulle apua heti, kun tästä joku pääsee irti”, Venir sanoi.

Sotilas nyökkäsi ja katosi taas kulman taakse. Kallas lähetti hänen peräänsä muutaman sotilaan lisää ja lopun osaston kanssa he vetäytyivät pikkuhiljaa kohti talojen välissä olevaa kujaa. Kun viimeinenkin netronovalalainen oli päässyt pois pääkadulta, heittivät edeltä menneet ja katolle kiivenneet sotilaat palavia tynnyreitä gyllenburhilaisten niskaan. Pian kujan suu oli liekkien vallassa.

Kapteeni Kallas kokosi sotilaansa kujalle muutaman käännöksen jälkeen.

”Hyvin tehty. Nyt meidän täytyy edetä nopeasti, jotta olemme nopeampia kuin tulipalo”, Venir sanoi.

”Ainakin gyllenburhilaisilla on nyt muutakin murhetta kuin me”, yksi sotilas sanoi.

”Niin, kaikki huomio pois meistä ja piirityksestä on tässä vaiheessa hyväksi. Nyt kuitenkin kiirehditään. Yritetään päästä yläkaupungin muurille ennen aamua”, Venir sanoi.

Kallas lähti johdattamaan sotilaita sokkeloisia kujia pitkin eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti