maanantai 14. toukokuuta 2012

Näin jännitän


En ole hyvä sosiaalisissa tilanteissa. En etenkään jos kyseessä on uuden ihmisen tapaaminen tai tuntemattomalle ihmiselle soittaminen. Monesti joudun pakottamaan itseäni eteenpäin näissä tilanteissa. Kaikki mitä teen tuntuu väkinäiseltä. Vielä pahempaa on kuitenkin jännitys. Erityisesti jos tiedän näistä tilanteista ennakkoon ja tiedän näiden tilanteiden olevan tärkeitä. Kehoni reagoi tällaiseen jännitystilanteeseen monella tapaa.

Edellisenä päivänä syön normaalia enemmän, kun nälkä ei tunnu katoavan mitenkään. Tilannetta edeltävänä nukun yleensä erittäin huonosti, en meinaa nukahtaa ja herään herkästi pieneenkin ärsykkeeseen. Samana päivänä en osaa syödä, ruokahalu on kateissa. Lihakseni myös jännittyvät tiedostamatta ja kun tilanne jatkuu tarpeeksi pitkää alkavat käteni täristä. Suoleni myös tuntuu toimivan erityisen hyvin jännityksen alla.

Jännityksen jälkeen lihaksistoni muuttuu niin löysäksi, että kävelemiseenkin joutuu ajoittain keskittymään todenteolla. Päässäni alkaa myös tapahtua jännitystä aiheuttavasti tilanteesta poispäin mentäessä. Mieleni alkaa käydä läpi niitä kaikkia asioita mitkä mielestäni menivät pieleen. Mieli sättii itseään vähän niin kuin korppikotka näykkii raatoa.

Näin minä jännitän ja reagoin jännitykseen, lyhyesti kuvattuna. Voisin kuvata aihetta pidemmältikin, mutta epäilen sen tarpeellisuutta. Se, mikä nyt on tarpeellista, on uni. Hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti