keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Pääsykokeissa 2012


Tuli käytyä kahden vuoden tauon jälkeen taasen kerran pääsykokeissa. Edellisen kerran kävin pääsykokeissa keväällä 2010, silloin hain journalistiikalle, historialle sekä fysiikalle. Tuolloin toisenlainen panostaminen pääsykokeisiin olisi ehkä johtanut erilaisiin tuloksiin enkä ehkä nyt olisi samassa tilanteessa, eli hakeutumassa uudelle, aivan toisenlaiselle, alalle.

Tällä kertaa hain suomenkielelle, suomenkielen äidinkielenopettajakoulutukseen sekä kirjallisuuden äidinkielenopettajakoulutukseen. Näiden lisäksi hain vielä taidetta ja kirjallisuutta, johon ei ollut pääsykoetta vaan motivaatiokirje. Kaikki ovat Jyväskylän yliopistossa. Pääsykokeet koostuivat kahdesta kirjallisesta kokeesta tiistaina aamu- ja iltapäivällä sekä tämänpäiväisestä opettajakoulutuksen soveltuvuushaastattelusta.

Minulta on jo moneen kertaan kysytty kuinka kokeet menivät. Siihen en kuitenkaan osaa vastata. Viralliset tulokset saapuvat 17.7. ja sinne asti on tuskallista odottaa. Toivon tietenkin, että olisin päässyt sisälle, mutta jotenkin tunnen sen kaiken, mitä sain pääsykokeissa aikaan, riittämättömäksi. Ei kokeissa mitään sellaista ollut, johon en olisi osannut vastausta antaa, mutta luulen, että siellä istui monia muita, jotka osasivat rakentaa tehtäviin paremmat vastaukset. Liian monia sellaisia.

Nyt olen kuitenkin tehnyt sen, mitä voin. Enää en voi muuta kuin odottaa kirjeen saapumista kotiin.

PS. Oli myös mukavaa liikkua Jyväskylän yliopiston kampuksella taas pitkästä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti