torstai 17. toukokuuta 2012

Paholainen laatikossa


Betula nana, osa 33

Nuoret tuijottivat Mittziä, joka nosti tärisevin käsin silmälasinsa silmiltään ja ryhtyi puhdistamaan niitä taskustaan ottamalla liinalla.

”Mitä tapahtui?” Mihail toisti aikaisemman kysymyksensä.

”En osaa sanoa vielä. En ole ehtinyt tutkia asiaa. Mitään vastaavaa ei ole tutkimusteni aikana aikaisemmin sattunut.”

Sitten Mihail esitti kysymyksen, jota kaikki odottivat ja pelkäsivät: ”Missä demonini on?”

”Kellarissa. Mutta en usko, että on hyvä asia, jos menet katsomaan sitä.”

”Minä vaadin”, Mihail sanoi ja katsoi Mittziä niin tuimalla ilmeellä, että se sai Tomaksenkin kavahtamaan.

Mittz huokaisi ja tuijotti hetken lattialankkujen juovia. Sitten hän asetti silmälasinsa takaisin päähänsä.

”Hyvä on, mutta kukaan teistä ei sitten koske mihinkään tai tee mitään ilman minun lupaani”, Mittz myöntyi ja lähti johdattamaan joukkoa kellariin.

Kellari oli kärsinyt räjähdyksestä huomattavasti ylempiä kerroksia enemmän. Siellä oli mustia palamisen jälkiä pitkin seiniä ja sisäpihan puoleisissa osissa kevyimmät seinät olivat murtuneet räjähdyksen tieltä. Sisäpihan puoleisimmassa kammiossa, joka oli syntynyt laajennuksena sisäpihalle eikä ollut enää ensimmäisen kerroksen alapuolella, oli kraatteri. Sama kraatteri, jonka he olivat nähneet ikkunasta.

Kraatterin pohja oli palanut mustaksi ja sen keskellä oli kapean jalan päällä laatikko. Laatikko oli asetettu jalanvaraan mitä luultavimmin vasta räjähdyksen jälkeen. Sisäpihan puoleiset seinämät ja koko katto olivat murentuneet ja paiskautuneet kasaan sisäpihan vastakkaiselle puolelle.

”Onko demonini tuolla laatikossa?” Mihail kysyi heidän pysähdyttyään kuopan ulkoreunalle vaikka tiesikin vastauksen. Hän tunnisti laatikon samaksi, mihin Gamlos oli Kristianin ja Camillan avustuksella demonin alun perin sinetöinyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti