sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

EteenpäinSanoi lietesammioon pudonnut mies.

Viikko sitten kirjoitin siitä, että en ole kirjoittanut. Se ei ollut ensimmäinen kerta kun tänä kesänä kirjoitin siitä, että kirjoittamisen kanssa on ollut hiljaista. Nyt voin kuitenkin ilokseni todeta, että sain kirjoittamisen rytmistä kiinni pitkästä aikaa. Viikon aikana ei ole ollut yhtään päivää, jolloin en olisi kirjoittanut. Erityisesti Edelläkävijäksi kutsumani projekti on edennyt kohtuullisen mukavasti (eli se pienempi projekti, jonka viikko sitten mainitsin) ja hyvinkin suoraviivaisesti eteenpäin.

Kuusi kuukautta sitten kirjoitin siitä, että lähetin 13:sta kustantajalle Edellytys-käsikirjoituksen. Näistä 13:sta vain viisi on vastannut (kaikki sanoneet kiitos, mutta ei kiitos) eli kahdeksan kustantamoa ei ole vieläkään vastannut mitään. Tämä on sikäli pienoinen pettymys, että edellisen käsikirjoituksen lähettämiseen jokainen kustantamo vastasi. Olenkin ajatellut, että lähetän sähköpostia käsikirjoitukseni perään, mistä kustantamot eivät tietääkseni tykkää, mutta itsepähän sitä kerjäsivät.

Viime viikolla mainitsin myös, että eräs suurempi projekti on ollut pitkään seisakkeella. No, se on siellä kyllä edelleen ja nyt olen myös päättänyt, että se sinne tulee vielä joksikin aikaa jäämään. Syitä tähän on muutamia. Ensinnäkin minun on kerrottava, että tuon seisakkeella olevan projektin nimi on Ehto. Ehto on Edellytyksen jatko-osa, jota olen siis kirjoittanut siitä saakka, kun Edellytys lähti matkaamaan kustantajien luokse. Myöhemmin keväällä aloin kuitenkin kirjoittamaan Edelläkävijää, joka on Edellytyksen lyhyempi esiosa. Nyt kun kustantajien suunnalla on ollut niin hiljaista, olen ajatellut alkaa työstämään myös Edellytystä uudestaan, jo jatko-osan kirjoittamisen vuoksi.

En ole puoleen vuoteen koskenutkaan Edellytyksen käsikirjoitukseen ja sen sisältö on yllättävän nopeasti unohtunut. Tarkoitukseni on siis lukea käsikirjoitus läpi ja samalla korjata huomaaviani heikkoja kohtia.  Tuleva työjärjestykseni tulee siis olemaan seuraavanlainen: Edelläkävijän kirjoittaminen loppuun ja sen työstäminen johonkin asuun, seuraavaksi siirryn Edellytyksen kimppuun ja vasta tämän jälkeen jatkan jatko-osa Ehdon kirjoittamista. Tämä suunnitelma on tietenkin vain suuntaviiva sille, mitä tulen (ja missä järjestyksessä) kyseisten tekstien parissa tekemään. Nykytiedon valossa tämä suuntaviiva tuntuu kuitenkin siltä parhaalta.

Näillä eväillä eteenpäin kohti syksyä, mitä se sitten tuokin mukanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti