keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Betula nana siirtyy tauolle



Jatkokertomus Betula nana siirtyy tämänviikkoisen jakson jälkeen pienelle tauolle. Fagalesia en jätä kokonaan, sillä Betula nanan tilalla torstaisin jatkuu toinen jatkokertomus, jonka nimi on Betula pubescens. Nimi on hieskoivun tieteellinen nimitys. Tämän toisen nimen alla tarina jatkuu jonkin aikaa ja sitten palataan taas Betula nanaan. Tauon tarkkaa kestoa en vielä toistaiseksi tiedä, mutta se selviää aikanaan.

Tarina siis siirtyy tässä kohtaa toiseen paikkaan ja käsittelee toisia hahmoja, joten halusin myös nimen olevan eri. Aivan välttämätöntä tällainen nimenvaihto-operaatio ei olisi ollut. Halusin sen kuitenkin tehdä, jotta ero tulisi selkeäksi. Myös se, millä ajatuksella lähdin väliin sijoittuvaa tarinaa kirjoittamaa, vaikutti päätökseeni. Alun perin tarkoitus oli siis kirjoittaa novelleja tai normaalia paljon pidempiä osia, joissa nuo toisaalla tapahtuvat tapahtumat tapahtuisivat. Eli siis jo lähtöidea oli, että välitarina olisi varsinaisesta Betula nanan tarinalinjasta irtonainen osa.

Novellien työstäminen on kuitenkin jäänyt muiden asioiden varjoon ja päätin, että ne on helpompi kirjoittaa samalla tavalla Betula nanan kanssa viikoittaisina jaksoina. Ensi viikolla näistä jaksoista on vuorossa ensimmäinen ja siitä jatketaan viikko kerrallaan kohti kevättä. Laatu tässäkin jatkokertomuksessa on melko lailla samanlainen Betula nanan kanssa, eli kyseessä on ensimmäisen kierroksen tai luonnoksen tasoista materiaalia. Näin huomautuksena sellaiselle, jota pieni hiomattomuus haittaa.

Antoisia lukuhetkiä myös tämän jatkokertomuksen parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti