lauantai 20. tammikuuta 2018

Nyt luettavana: Minä, Mauri Kunnas



Mauri Kunnaksen piirustustyyli on aina kiehtonut minua ja halusin saada siitä lisää tietoa, joten lainasin kirjastosta Mauri Kunnaksen elämänkerran Minä, Mauri Kunnas. Mauri Kunnaksen elämän lisäksi kirja kertoo Kunnaksen työskentelytavoista sekä tietysti tuotannosta, josta kaikille lienevät tutumpia hänen lastenkirjansa kuten Koiramäki-sarja. Jokaisen kirjan kohdalla valotetaan hieman kyseisen kirjan taustoja ja kerrotaan, jos tekoprosessissa on ollut jotakin erityistä. Mielenkiintoista oli huomata se, miten peräkkäiset kirjat ovat monessa tapauksessa toimineet toisilleen vastinpareina.

Erityisellä mielenkiinnolla, ja oikeastaan perimmäisenä syynä kirjan lainaamiseen, odotin lukevani Kunnaksen lastenkirjojen käytännöntoteutuksesta. Siitä kirjasta löytyykin parisivuinen luku, jossa lastenkirjojen teko kerrotaan vaihevaiheelta. Kirjan hyvin runsas kuvitus auttaa myös havainnollistamaan kuvakirjojen tekoa.

Kirjan kannessa esiintyvät Mauri Kunnaksen itsensä lisäksi myös joukko hänen eri kuvakirjojensa hahmoja vuosien varrelta.

Välillä itsellänikin on pyörinyt mielessä mahdollinen lastenkirjan tekeminen. Tähän tämä Mauri Kunnaksen elämänkerta on mitä loistavin inspiraation lähde, kuten myös hänen kirjansakin. Ainakin mustan viivan ja vesivärin yhdistelmää kuvituksen tekemisessä aion kokeilla. Vaikka en koskaan tekisikään lastenkirjaa, voi tuota tekniikkaa käyttää moneen muuhunkin asiaan.

Elämänkertaa voi suositella lukijalle, joka haluaa kuulla esimerkkitarinan siitä, miten sarjakuvapiirtäjäksi, pilapiirtäjäksi tai lastenkirjailijaksi voi päätyä. Mauri Kunnas kun on tehnyt noita kaikkia, ja muitakin, töitä. Lisäksi kirjaa voi tietenkin suositella kaikille Mauri Kunnaksen kirjojen faneille. Kun on koko elämänsä ajan lukenut Mauri Kunnaksen kirjoja, on mukava päästä lukemaan myös vähän itse tekijästä ja kirjojen syntyprosessista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti