torstai 18. tammikuuta 2018

Taikapeili



Betula nana, osa 311

Taikapeili löytyi Nilsin työtilojen yhteyteen taikapeilille varten vasten rakennetusta kammiosta, joka oli rakennuksen huipulla.

”Aluksi peili oli meillä kellarissa, mutta kokeiltuamme huomasimme, että peilien välinen yhteys toimii paremmin, kun molemmat peilit ovat mahdollisimman korkealla. Toista peiliä on vaikea nostaa korkeammalle, joten rakensimme tälle peilille tänne työtilojeni yläpuolelle oman kammion”, Nils sanoi.

”Toimisiko yhteys vielä paremmin, jos tämä peili olisi suuren pyramidin huipulla?” Mihail kysyi.

”Kenties, mutta kammion rakentaminen pyramidin huipulle olisi vaikeaa ja sinne kulkeminen olisi myös työläämpää”, Nils vastasi.

Mihail nyökkäsi ja astui Nilsin perässä taikapeliin eteen. Taikapeili oli iso kirkkaaksi hiottu metallilevy, joka oli asetettu kivitelineeseen pystyasentoon.

”Pieni hetki. Minä loitsin yhteyden avoimeksi”, Nils sanoi.

”Yhteys ei ole jatkuvasti päällä?” Mihail kysyi.

”Ei. Se söisi turhaan taikavoimaa. Täällähän se ei olisi niinkään ongelma, kun minulla on niin paljon seuraajia, mutta pohjoisessa heitä ei ole kuin pari”, Nils vastasi.

Nils ryhtyi loitsimaan ja pian peiliin ilmestyi pyörre. Pian pyörteen toiselle puolelle ilmestyi hahmoja. Mihail tunnisti kaavut Nilsin seuraajien kaavuiksi.

”Miten voimme palvella, mestari?” Etummainen hahmo kysyi.

”Ruhtinas Netronovalla on asiaa”, Nils vastasi.

Mihail näki pyörteen takana olevien hahmojen kumartavan hänelle.

”Miten voimme palvella, ruhtinas Netronova?” Etummainen hahmo kysyi.

”Onko kenraali Netronova jossakin lähistöllä ja tavoitettavissa?” Mihail kysyi.

Hahmot keskustelivat lyhyesti keskenään.

”Pahoittelen, ruhtinas, mutta kenraali on muualla tapaamassa Suuren keisarikunnan kenraaleja”, etummainen hahmo vastasi.

Mihail nyökkäsi.

”Sitten asia voi odottaa huomiseen. Lähettäkää kenraalille viesti, että toivoisin puhuvani hänen kanssaan huomenna ja ilmoittakaa tänne aika, jolloin hän on taikapeilin luona”, Mihail sanoi.

”Teemme tahtosi mukaan, arvon ruhtinas”, etummainen hahmo sanoi.

Nilsin alaiset kertoivat vielä tavallisen päiväraportin ja Nilsin kirjuri kirjasi sen ylös. Mihail jätti sen jälkeen Nilsin taikapeilin ääreen ja palasi linnaansa odottamaan viestiä siitä, mihin aikaan seuraavana päivänä Edkar olisi oman taikapeilinsä ääressä pohjoisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti