torstai 6. joulukuuta 2018

Kuulumisia Netronovalaan II


Betula pubescens, osa 39

Seuraavana päivänä Edkar marssi kohti Nils Tammen seuraajien telttaa. Seuranaan hänellä oli Miranda, jotta tämä voisi kirjata keskustelut ylös. Tammen seuraajissa oli myös kirjureita, jotka kirjasivat keskustelut ylös, mutta Miranda poimisi  vain kenraalille olennaisimmat asiat.

Nils Tammen seuraajilla oli Netronovalan armeijan leirissä oma pieni teltta-alue, joka oli Edkarin oman teltan jälkeen yksi tarkimmin vartioituja alueita koko leirissä. Se olikin heti armeijan kenraalin jälkeen yksi tärkeimpiä osia armeijan selviytymisen kannalta. Siellä oli myös paljon niitä asioista, jotka haluttiin pitää salassa Suuren keisarikunnan tiedosta.

Edkar näki jo kaukaa, että yksi Tammen seuraajista oli tullut häntä vastaan. Seuraaja kumarsi jo, vaikka Edkar oli vielä kaukana. Kumarruksesta tuli pitkä, mutta lopulta seuraaja pääsi taas suoristamaan selkänsä.

”Hyvää päivää, arvon kenraali”, seuraaja sanoi.

”Päivää”, Edkar sanoi.

Tammen seuraaja lähti johdattamaan Edkaria kohti telttaa, jossa taikapeiliä säilytettiin.

”On kunnia saada teidät käyttämään taikapeiliä, arvon kenraali”, seuraaja sanoi.

”Olisihan tätä voinut tehdä jo aiemmin”, Edkar sanoi.

”Ehkä, mutta arvon kenraalin aika on kallista”, seuraaja sanoi.

Tammen seuraaja ohjasi oikean teltan luokse ja avasi sen oviaukon Edkarille kuljettavaksi.

”Taikapeili odottaa valmiina sisällä, arvon kenraali”, seuraaja sanoi.

Edkar nyökkäsi ja astui sisään telttaan. Siellä häntä odotti kaksi muuta Nils Tammen seuraajaa sekä itse taikapeili. Molemmat seuraajat kumarsivat Edkarille

”Arvon kenraali, taikapeilin valmistelut on tehty ja odotamme nyt yhteydenottoa Netronovalasta”, toinen teltassa sisällä olleista seuraajista sanoi.

”Hyvä, hyvä”, Edkar sanoi.

Edkar antoi katseensa kiertää teltassa ja astui sitten taikapeilin eteen. Hopeanvärisen peilin pinnalla näkyi esineen sisältämän taikavoiman värähtelyä ja pyörteilyä.

”Miltä peili näyttää silloin, kun yhteys aukeaa?”, Edkar kysyi.

”Kun yhteys loitsitaan auki, peiliin ilmestyy ensin vahva pyörre, joka sitten tasoittuu pinnaksi, jossa näkyy toisen peilin edessä oleva henkilö. Huomaatte varmasti, kun yhteyttä aletaan loitsia auki. Siihen saakka peili näyttää tuolta samalta, kuin miltä se nyt näyttää”, peilin vieressä oleva seuraaja sanoi.

Edkar nyökkäsi. Nyt piti vain odottaa.

Meni hyvänaikaa ennen kuin peilissä tapahtui mitään muutosta. Lopulta taikapeiliin ilmestyi voimistuva pyörre, joka näytti pian siltä, ettei se pysyisi peilin sisällä. Sitten pyörre rauhoittui ja muuttui tasaiseksi pinnaksi. Pinnan toisella puolella Edkar näki Mihail Netronovan.

”Ruhtinas Netronova”, Edkar sanoi.

”Kenraali Netronova”, Mihail sanoi.

”Mukavaa kuulla ääntänne”, Edkar sanoi.

”Kuin myös”, Mihail sanoi.

Mihailin ääni ja hahmo säröilivät hieman, mutta Edkar ei antanut sen häiritä. Hän kuitenkin pyrki puhumaan niin selvästi kuin osasi, jotta ruhtinas saisi hänen puheestaan varmasti selvää.

”Kuinka siellä pohjoisessa on sujunut?” Mihail kysyi.

”Voisin sanoa ehkä, että jopa yllättävän hyvin. Suuren keisarikunnan kenraalit suhtautuvat meihin aika kylmäkiskoisesti, mutta ammattimaisesti. En ole nähnyt mitään merkkejä siitä, että pelkomme olisivat missään muodossa toteutumassa”, Edkar vastasi.

”Se on huojentavaa kuulla”, Mihail sanoi.

”Olemme myös luoneet jonkin verran yhteyksiä paikalliseen väestöön ja kaupankäynti on onnistunut varsin hyvin. Joitakin ennakkoluuloja tietysti on, mutta ne varmaan sallittakoon”, Edkar sanoi.

”Ennakkoluuloja on aina kaikkea tuntematonta kohtaan”, Mihail sanoi.

Mihail ja Edkar puhuivat vielä tarkemmin joukkojen liikkeistä ja toiminnasta pohjoisessa. Tässä Mirandan tekemä raportti oli hyvänä apuna. He sopivat myös säännöllisestä yhteydenpidosta Nilsin seuraajineen tekemän yhteydenpidon lisäksi. Sen jälkeen he hyvästelivät ja pienen hetken jälkeen peilien välinen yhteys loitsittiin pois Netronovalasta käsin. Kun yhteys oli katkennut, teltassa olevat seuraajat alkoivat valmistella jo seuraavaa yhteydenottoa.

”Onko kenraali tyytyväinen taikapeiliimme?” Yksi seuraajista kysyi.

”Olen. Toivottavasti se toimii yhtä hyvin myös jatkossa”, Edkar sanoi.

Edkar poistui teltasta ja jätti Nils Tammen seuraajat huolehtimaan taikapeilistä. Miranda seurasi perässä, kun oli ehtinyt viimeistellä muistiinpanonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti