torstai 19. huhtikuuta 2012

Tomas ja Victoria


Betula nana, osa 29

Yhteisten kurssien lisäksi Mihail ja Tomas harjoittelivat paljon yhdessä. Mihail käytti jäätä ja vettä ja Tomas taas tulta, joten he olivat varsin hyvät harjoitusvastustajat toisilleen. Alkuaikoina Mihail oli harjoitellut pääasiassa Joelin kanssa, mutta tutustuttuaan Tomasiin tästä oli tullut hänen pääasiallinen harjoitusvastustaja yhä enenemissä määrin.

”Iltaa vaan teillekin. Mitä te teette tähän aikaan vanhalla kampuksella?” Tomas ihmetteli.

”Iltakävelyllä, mitenkä muutenkaan. Mitä itse teette täällä?” Mihail vastasi ja esitti vastakysymyksen.

”Kävimme kahvilla, tuo paikka on varmasti yliopistoalueen paras kahvila”, Tomas vastasi ja osoitti takanaan olevaa kahvilan näyteikkunaa.

Kahvilan näyteikkuna oli lähes koko kerroksen korkuinen ja kahvilan oven toisella puolella oli toinen samanlainen näyteikkuna. Talon seinä oli tummanvihreä, joka toi mieleen sammaleen täyttämän kuusikorven. Oven yläpuolella luki: Café Vihreä Hiisi ja tekstin päällä seisoskeli hiittä esittävä piirros.

”Voisimme joskus käydä testaamassa”, Emily sanoi ja Mihail nyökkäsi.

”Suosittelen. Kuinka ne muuten päästivät sinut näin nopeasti pois sairaalasta? Normaalisti pienimmänkin naarmun takia joutuu olemaan pidempään. Viimeksi, kun kuulin sinusta, niin olit vielä tajuton”, Tomas vaihtoi puheen aihetta.

”Rehtorin käskyllä, eivät ne muuten olisi päästäneet. Heräsin vasta eilen iltapäivällä. Eikö Joel kertonut?” Mihail sanoi.

”En ole nähnyt häntä pariin päivään. Hänellä on kuulemma jotakin perhesotkuja selvitettävänä ja siksi hän on ollut hieman enemmän poissa viimeaikoina. Toisaalta sinua ei ole näkynyt ollenkaan, kun olet ollut seikkailemassa ties missä.”

”Mitä nyt kävin hieman patikoimassa.”

”Taisit päästä hieman taistelun makuunkin”, Tomas hiljensi ääntään, jotta muut kadulla liikkujat eivät kuulisi puhetta: ”Kuulin huhuja, että taistelu olisi ollut melkoinen. Camilla ja Kristian ovat tosin retostelleen, että he vangitsivat helposti demonin, jolle sinä et pärjännyt hetkeäkään. Kuitenkin heitä oli kolme ja he yllättivät demonin. Luulen, että tässä on jotain takana, mitä ei ole yleisesti kerrottu.”

Mihail hymähti ja sanoi Tomasille: ”Olet oikeassa. Ainakin yksi seikka tässä on takana, jota me olemme tulleet selvittämään.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti