torstai 12. huhtikuuta 2012

Vanhan kampuksen kadut


Betula nana, osa 28

Kello lähestyi jo kovaa vauhtia kahdeksaan, kun Mihail ja Emily kävelivät vanhan kampuksen mukulakivikadulla. Suurin osa vanhan kampuksen kaduista oli sokkeloisia ja kapeita. Raitiovaunut mahtuivat kulkemaan vain muutamilla pääkaduilla.

Vanha kampus muistutti enemmän keskiaikaista pikkukaupunkia kuin yliopistokampusta. Kaduilla liikkui edelleen suhteellisen paljon väkeä vaikka ilta oli jo pitkällä. Suuri osa kadulla liikkujista oli selkeästi palvelusväkeen kuuluvia. Vanhalla kampuksella asuikin yliopiston alueen rikkaimmat ja vaikutusvaltaisimmat asukkaat, rehtoria lukuun ottamatta.

Kaduilla ei liikkunut vain ihmisiä vaan myös hiisiä, menninkäisiä, golemeja, puolituisia ja muita olentoja. Suurin osa vastaantulijoista oli kuitenkin ihmisiä, joka johtui siitä yksinkertaisesta syystä, että yliopiston oppilaista ja alueen asukkaista suurin osa oli ihmisiä. Eläimiä yliopiston alueella oli myös runsaasti, sillä hyvin monella oli jokin lemmikki.

Mihaililla ei lemmikkiä ollut, mutta esimerkiksi Emilyllä oli. Emilyn lemmikki oli nuori kobra Nasha, joka nyt kurkisti omistajansa olkalaukusta tarkkailemaan kadun hiljenevää vilskettä. Mihail hypähti metrin ilmaan huomatessaan jalkansa vieressä ilmaa kielellään tutkivan kobran pään.

”Etkö koskaan jätä tuota käärmettä kotiin?” Mihail kysyi Emilyltä toivottuaan ensisäikähdyksestä ja tuijotti käärmettä hieman inhoavalla katseella. Käärme huomasi katseen ja sähähti Mihailille.

”En tietenkään. Sitä paitsi tämä ei ole mikä tahansa käärme vaan kobra ja sen nimi on Nasha. Luulisi sinun jo muistavan”, Emily vastasi ja silitti Nashan päätä.

Samassa kadun toiselta puolelta kuului huudahdus: ”Hei Emily ja Mihail!”

Mihail ja Emily pysähtyivät ja kääntyivät huutajaan päin. Huutaja oli Tomas. Tomas oli Mihailin kanssa samanikäinen tuleen ja maahan liittyvää taikuutta opiskeleva nuorimies, jonka kainalossa asteli Tomasia ja Mihailia vuotta vanhempi tyttöystävä Victoria. Victoria opiskeli taikajuomia ja myrkkyjä.

Tomas ja Victoria olivat seurustelleet jo toista vuotta. He olivat tutustuneet heti Tomasin ensimmäisenä opiskeluvuotena ja alkaneet pian seurustelemaan. Emily ja Mihail taas tutustuivat pariskuntaan sattumalta törmättyään heihin kirjastossa. Tomasilla ja Mihaililla oli myös joitakin yhteisiä kursseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti